Student-VM innledes i morgen: «Vi har løpere som er gode nok til å ta medalje!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 31. Jul 2024

Sterkt norsk lag klar for mesterskapet i Bulgaria.


Over: Ragnhild Eide er en av løperne som representerer Norge under student-VM i Bulgaria.


- Det norske laget er en blanding av løpere som er veldig innstilt på å vise seg frem og noen debutanter, som aldri tidligere har løpt med landslagsdrakten, sier Torben Wendler.


Han er lagleder for den norske troppen til student-VM som innledes med sprint i morgen.
 
Dette mesterskapet som går i Bansko – sørvest i Bulgaria, samler nærmere 250 løpere fra 30 nasjoner, med 12 studerende o-løpere fra Norge til start.


- Når vi har en norsk tropp med 6 løpere av hvert kjønn blir det en fin bredde, hvor det er løpere med store ambisjoner og løpere som har dette mer som en læringsarena – hvor de er med for å samle erfaring.


Og med to individuelle distanser – den nevnte sprinten og en mellomdistanse, samt skogsstafett, hvor samtlige løpere i troppen får delta, er det godt av muligheter både til å få erfaring og løpe til seg topplasseringer:


- Student-VM er en fin arena for unge løpere. Vi ser gang på gang at løpere som har prestert bra på denne arenaen seinere tar med seg den selvtilliten og seinere presterer bra på andre internasjonale arenaer – som EM, VM og verdenscup.
 
- Det er et fint springbrett, for å bruke de ordene.
 
Under årets student-VM blir det full fart fra start når det innledes med henholdsvis sprint og sprintstafett i henholdsvis Bansko og Razlog. Førstnevnte er flatt – med en blanding av park og urbane områder, mens det under sprintstafetten også går i et flatt område:

- Vi må regne med at det blir noen kunstige sperringer på begge sprintkonkurransene. Ellers blir det nok ganske lettløpt, men en må være på vakt for de nevnte sperringene, sier Wendler om det som venter i mesterskapsinnledningen.


 Etter en hviledag, er det klart for skogsdistansene på søndag og mandag:

- Der venter lettløpt terreng, med furuskog og noe grønt. Men det grønne vil ikke bremse så mye på løpsfarten, bare gi begrenset sikt.

- I tillegg er det noen steinete partier. Dette kan gjøre at noen steder – på lengre strekk – kan en kanskje løpe noe rundt på sti. Men på kortstrekkene er det rett på som gjelder. Og i furuskogen «går det unna», dermed må en klare å henge med o-teknisk i høy fart.


Så er spørsmålet om de norske løperne kan henge med gjennom de fire konkurransedagene:


- Det er alltid moro å ta medaljer, sier Wendler på direkte spørsmål om ambisjoner – før han fortsetter:


 - Selv om jeg ikke har sett startlistene, vet jeg at det er gode lag fra både Sverige og Sveits. Likevel bør vi kunne løpe inn til topp 6 plasseringer individuelt og medalje på stafettene.
 
- I laget vårt er det også løpere som kan løpe seg helt opp i medaljekampen. Jeg har troen!

 

Student-VM arrangeres annet hvert år. For 2 år siden gikk mesterskapet i Sveits. 
 
Årets student-VM er det 23. i rekken, og det andre som Bulgaria arrangerer. Første gang Bulgaria var arrangør av dette mesterskapet var tilbake i 2002 i feriedestinasjonen Varna.

Du kan følge stream av mesterskapet via FISU-TV stream: FISU TV


Hjemmesiden til mesterskapet


  Program:
  Torsdag 1. august: Sprint (et løp) – 6+6 deltagere per nasjon 
  Fredag 2. august: Sprintstafett – 2 lag (hver 2+2) per nasjon 
  Søndag 4. august Mellomdistanse – 6+6 deltagere per nasjon 
  Mandag 5. stafett – 2 lag (hvert med 3 løpere) per kjønn per nasjon
  
  Norsk lag:

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, line, ParallellAutomatisk generert beskrivelse


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.