Minneord Harald Wibye

Postet av Norges Orienteringsforbund den 26. Jul 2024

Visjonæren Wibye har gått bort.



Over: Harald Wibye Foto: privat


-Helge Bovim-


Harald Schiøtz Wibye ble nesten 85 år! 
 
 Lørdag 13. Juli ramlet han fatalt av sykkelen - og havnet i koma. 
 
 Harald var - og forblir av de mest unike, mest uredde, aller mest modige - som to dager senere for alltid tråkket inn i evigheten.
 
 Visjonæren Wibye var vidsynt og forut for sin tid, langt foran sine frender. Han lanserte sin lidenskapelige orienteringsidrett i Montreal, Quebec. Først av alle, for fem millioner franske i Canada. 
 
 Mossingen Harald var den første som tegnet spesial-O-kart i New York! 
 
 Og han lå nesten i tet med datautviklingen i skogens tøffe idrett. Først var han også med datateknikk i resultatlistene i Østfold. Skogsgubber og Huldre lo av ham! - "EDB" sa de. Hullkort og databehandling ut i tjukke granskauen? Nei, den må du lenger ut på landet med, Harald... hånet de innesnødde, snevreste gubbene. I en tid da knapt noen drømte om mobiltelefoner. Internett var knapt en fantasi, på 1960 og 70-tallet. 
 
 Fredag samles hele familien og atskillige av Haralds utallige, sorgstemte venner - til litt uhøytidelig men mektig minnestund på Torderød Gård på Jeløy i Moss. 
 
 "For Sorgen og Gleden vandrer til hopes" i Harald Wibye's fenomenale, kreative, kulturelle og kuule 85-årige liv. "I VÆLA OG PÅ MOSS" - var i en årrekke "Mossekråkenes" motto. Det passer nå perfekt på den internasjonale ur-mossingen Harald - Elektroingeniøren, Økonomen, Topografen, Karttegneren, Bilmekanikeren, Orienteringsmisjonæren og Veteranbilsamleren. Som nesten bare var redd for å miste "Lappen". 
 
 Harald som syklet inn i Evigheten - i Vålerskauene. 
 "Og bakom synger skogene" - skrev forfatter Trygve Gulbrandsen. 
 In English: "For ever singing Forest" - singing for Harald Wibye! 
 GOD BLESS

 

Under: Harald Wibye og datteren Margaretha Habberstad Foto: privat


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.