Langedal Breivik slo til med 6. plass på dagens verdenscupsprint – Benjaminsen nummer 8!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 26. Mai 2024

«Fint å lykkes i verdenscupen!»

Over og under: Dagens beste norske løpere under verdenscupen i Olten.

- Det har fungert bra veldig bra i det siste, og da er det godt å få det ut også i verdenscupen, sa Eirik Langedal Breivik etter dagens sprint under verdenscupen i sveitsiske Olten.

Langedal Breivik som er norsk mester på distansen fra 2 uker tilbake var best av de norske også i dag, og løp seg for første gang i karrieren inn blant de 6 beste i verdenscupen da han var 22 sekunder bak dagens vinner, Emil Svensk.

En fin bekreftelse for lysluggen når det venter nye verdenscupløp på sprint i Italia om en liten uke:

- I utgangspunktet tenker jeg at terrenget der burde passe meg enda bedre, med litt mer kupering.

I dag var det lite rene motbakker, men noen trapper og broer – som ga løperne muligheten til å bruke lårmuskulaturen.

- Jeg kuttet de hjørnene jeg kunne, og føler det var nesten optimalt teknisk, men på slutten ble det tungt fysisk.

Da ble det altså 20-tallet sekunder opp til toppen av pallen for Langedal Breivik. Der sto nevnte Emil Svensk, flankert av Tuomas Heikelä og Martin Regborn – på henholdsvis 2.- og 3. plass.

I dameklassen var Andrine Benjaminsen best av de norske med 8. plass:

- Det var en artig sprint, med mange tekniske utfordringer - som jeg synes jeg løser bra. Dessverre har jeg litt tunge bein og da blir det som det blir, sa hun etter løpet.

Et løp hvor hun var 40-tallet sekunder bak Natalia Gemperle som vant foran Simona Aebersold og Tereza Janosikova.

Benjaminsen ser imidlertid også frem til å komme til Italia og nye konkurranser om en ukes tid:

- Da blir det nye muligheter, slår hun fast.

Håvard Sandstad Eidsmo (26), Jørgen Baklid (28), Kasper Fosser (28), Marie Olaussen (17), Pia Young Vik (22) og Victoria Hæstad Bjørnstad (25) løp seg også inn blant de 30 beste under dagens sprint i Olten.