Hæstad Bjørnstad med 4. plass på dagens knockoutsprint i verdenscupen – Benjaminsen nummer 6!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 25. Mai 2024

«Jeg er kjempefornøyd!»

Over: Victoria Hæstad Bjørnstad på vei mot 4. plass i dag.

Under: Andrine Benjaminsen passerer på sin vei mot 6. plass i dag.

- Jeg er kjempefornøyd, sa Victoria Hæstad Bjørnstad med et smil etter å ha løpt i mål som 4. kvinne i finalen under dagens knockoutsprint under verdenscupen i sveitsiske Olten.

- I hele dag har jeg vært i samme heat som Simona Aebersold, hvor hun har tatt kommando og satt farten. Men jeg har hele veien vært med på kartet og gjort det riktige.

Dette gjennom både kvart- og semifinale, før Hæstad Bjørnstad viste nettopp dette på sisterunden i finalen, hvor hun løftet seg fra 6. plass og bakerst i feltet, til 4. plass i mål:

- Jeg har tatt egne valg hele veien, og i finalen gjorde det at jeg klarte å avansere på slutten.

Hun tok seg dermed forbi klubbvenninne i IFK Göteborg, danske Ida Agervig Kristiansson og landslagskollega Andrine Benjaminsen – i mål til sin beste plassering noensinne i verdenscupen:

- Utrolig moro å starte sesongen slik.

Men det var ingenting å gjøre med topptrioen; Tove Alexandersson som med dagens seier tok sin 47. seier i verdenscupen. Allerede nevnte Simona Aebersold ble nummer 2 og Natalia Gemperle løp i mål som 3. kvinne under sesongens første verdenscupløp.

Andrine Benjaminsen – som ble norsk mester på denne distansen for 2 uker tilbake – ble i dag nummer 6.

I herreklassen var det sveitsisk på toppen av pallen. Joey Hadorn vant foran svenske Jonatan Gustafsson og finske Tuomas Heikkilä.

Ingen norske herreløpere tok seg helt til finalen i dag.

Kvartetten Cornelius Bjørk, Elias Jonsson, Tobias Alstad og Jørgen Baklid endte dagens konkurranse i semifinalen.

Det samme gjorde Ingeborg Eikeland og Pia Young Vik – på damesiden.

I en konkurranse hvor Norge innledet dagen med 12 løpere i kvartfinalene på formiddagen etter at de tok seg vellykket gjennom kvalifiseringen i Zofingen i går; Tobias Alstad, Jørgen Baklid, Cornelius Bjørk, Kasper Fosser, Elias Jonsson, Eirik Langedal Breivik, Andrine Benjaminsen, Lene Berg Hanssen, Ane Dyrkorn, Victoria Hæstad Bjørnstad, Ingeborg Rygg Eikeland, Pia Young Vik.

I kvartfinalene forsvant dessverre Kasper Fosser, Eirik Langedal Breivik, Lene Berg Hanssen og Ane Dyrkorn ut, da de ikke klarte å ta seg inn blant de tre beste i sine respektive heat.

I morgen er det nye muligheter for alle.

Da venter individuell sprint fra samme arena som i dag.