Pre-o EM: Svein Jakobsen med gull – Geir Myhr Øien med sølv

Spennende avslutning på andre dag av Pre-o EM.

Over: Svein Jakobsen med EM-gull.
Under: Geir Myhr Øien på sølvplass.

Det ble en spennende avslutning på andre dag av PreO på EM.

Det begynte med at Svein Jakobsen gikk sist ut og i tet i Para-klassen, med et poengs forsprang etter gårsdagens superløp. Gårsdagens toer - Jana Kosťová - hadde en dårlig dag i løypa og var ganske tidlig borte fra seierskampen.

Men så gikk Svein på hele fem feil i løypas første del. Samtidig hadde svenske Ola Jansson allerede gjort unna løypa, og gått i mål med kun to feil.

Svein måtte da går rent på løypes siste 14 poster for å ta gullet. Dette lyktes han med, og vant for første gang EM-gull i PreO.

I Åpen klasse var det enda større dramatikk. Den ene favoritten etter den andre falt ifra.

På slutten sto seieren mellom Geir Myhr Øien og italienske Aaron Gaio. Begge gikk fullt i dag, dermed skulle det avgjøres på den siste tidsposten.

Aaron Gaio gikk her inn på 19,5 sekunder. Geir måtte da under 15,5 sekunder for å ta gullet. Geir klokket inn på 14 sekund, men svarte dessverre feil på den aller siste oppgaven. Da ble det EM-sølv til Geir.

Av øvrige norske så gjorde Sigurd Dæhli en stabil dag i løypa, og ble belønnet med 7. plass til slutt. De øvrige på det norske var å finne litt lenger nede på resultatlista.

I morgen – lørdag - venter stafett under EM i PreO. Der stiller Norge med to gode lag.

Mesterskapet avsluttes med TempO på søndag.