Follo 2-dagars med Trimtex cup 11 og 12 september

Postet av Akershus og Oslo Orienteringskrets den 14. Sep 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Dag Kolberg

Lørdagens løp gikk på Granerud i Tomter. Terrenget var kupert med en del stier, mye åpen skog og enkelte detaljrike områder. Det var lagt gode utfordrende løyper i ett realt skogsterreng.

Tidene bar preg av dette og de beste guttene brukte 8.20 min. /km i det relativt tunge terrenget. På jentesiden lå de på mellom 8 og 9 min./km. I D13-14 hadde Helene Scheele 5 min ledelse før jaktstarten, mens Eira Skaarer Wiklund i D15-16 ledet med 1 minutt. På guttesiden hadde Nils Andres Niklasson i H15-16, 1 sekund ledelse, mens Petter Telle Hansen i H13-14 hadde 1 min ledelse på jaktstarten dagen etter.
Søndagens løp gikk på Mårens kart Jaerteigen på Nesodden. Kartet er grovkupert terreng med stort sett god løpbarhet. Det var tid for jaktstart i Trimtex cupen, noe som fungerte fint med start utifra samlingsplass. Løypene var lagt med fine o-tekniske utfordringer og noe bomming ble det på løperne.
De som løp seg opp flest plasser på jaktstarten var i D13-14 Klara Gram Knutsen fra en 11 til 7 plass, mens Marie Scheele og Hanne Wærp Hauge begge løp seg opp 3 plasser 2 dag. I gutte klassen var de største kanonene Simen Dalen Eriksen i H13-14 som løp seg opp fra 7 til 1 plass og Martin Christoffer Borg i H15-16 som løp seg opp fra 7 til 4 plass. Honnør til arrangørene Måren og Nordre Follo Orientering for ett godt arrangert 2 dagers løp med jaktstart.