Fosser imponerte på NM-terrengløp

Postet av Norges Orienteringsforbund den 13. Okt 2024

Bare sekunder fra medalje på Ekeberg i dag.
 

Over: De tre o-løperne som tok utfordringen og deltok på NM-terrengløp i dag. Foto: Snorre Veggan

Under: Kasper Fosser i spissen av feltet underveis. Foto: Snorre Veggan


Kasper Fosser kom rett fra 4,5 uke med VM-relevant o-trening i Finland, via en kort etappe for IFK Göteborg under 25manna utenfor Stockholm til dagens NM-terrengløp på Ekeberg – uten at det så ut til å affisere årets sammenlagtvinner i verdenscupen.
 
 I oppmerket løype på grus og gressunderlag, holdt verdens beste o-løper jevne steg med norgeseliten i friidrett (med unntak av brødrene Ingebrigtsen som ikke var på start).
 
Dette i den grad at NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal etter hvert var mer av en orienteringsekspert å regne, da trønderen  - med OL-gull fra 1996 – begynte å legge ut om Fossers stegavvikling sammenliknet med «spesialistene», kombinert med at ramset opp merittene til både Kasper og Per Fosser på direkten.

På et tidspunkt, da Fosser hadde kommandoen i løpet, virket det som NRK-eksperten trodde at o-løperen skulle ta hjem seieren, men på sisterunden ble det litt for tøft for verdens beste o-løper å være med «spesialistene» - og med noen hunder meter igjen forsvant han fra medaljekampen – som var den uttalte målsetningen på forhånd.


En sliten Kasper Fosser løp i mål på 4. plass, 11 sekunder bak vinneren – Senay Fissehatsion. Magnus Tuv Myhre og Jacob Boutera – på sølv- og bronseplass – var sekunder bak vinneren.
 
Med Fosser 11 sekunder bak etter snaue 10 kilometer i «terrenget» på Ekeberg, og selv om ikke Heming-løperen selv vil bruke det som unnskyldning er det liten tvil om at stafettetappe under 25manna i går – kombinert med reise Stockholm – Oslo på kvelden – kan ta ut sin rett når en skal grave lengst ned i kjelleren på slutten av et terrengløp:  


- Jeg var litt sliten i dag, og fikk det tungt på slutten, sa Fosser selv.
 
Deretter la han til at opplegget med båtreise Finland – Sverige, 25manna og reise Stockholm – Oslo før NM-terrengløp ikke er noe han vil anbefale med tanke på prestasjon.

- Det var ikke optimalt, erkjenner han.

 

Uansett fikk han vist frem o-løpersteget, Heming-drakten og NOF-shortsen i TV-ruta, samtidig som vi fikk en bekreftelse på at o-løpere har bra kapasitet også når en kaster kartet og tar en utfordring på ren kapasitet.
 
Noe som underbygger dette er når vi ser at Tobias Alstad med 11. plass i dag viste at 4. plassen på NM-terrengløp kort løype i vår langt i fra var noen tilfeldighet.
 
Bare sekunder bak Alstad igjen, på 14. plass, finner vi Bækkelagets SK sin brittiske landslagsmann Ralph Street.

Alstad og Street var til slutt snaue minuttet bak Fosser.

(fortsetter under bildet)



Over: Det koster når en løper for NM-medalje.

Resultater:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.