25manna: Halden SK sikter mot ny topplassering!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 11. Okt 2024

«Årets lag er kanskje enda bedre enn laget som ble nummer 3 i fjor!»


Over: Halden SK sitt lag som ble nummer 3 på 25manna i fjor. Foto: Jens Erik Mjølnerød


- I fjor gjorde vi en skikkelig bra jobb på alle etapper. Men om vi sammenlikner lagoppstillingen i år med i fjor, er årets lag kanskje enda bedre, sier Raul Ferra.
 
Den spanske treneren i Halden SK ser frem mot og vurderer klubbens lagoppstilling foran helgens 25manna stafett utenfor Stockholm.
 
En stafett hvor lagene består av både damer og herrer, samt ungdommer og veteraner. Dette er en kombinasjon som passer bra for klubben fra grensebyen i Østfold – i hvert fall om vi skal dømme av resultatene – hvor Halden SK kan skilte med flere seire.

- Det som faktisk er en liten kuriositet med årets 25manna, er at da stafetten gikk fra samme sted – Rudan i Haninge, tilbake i 2004, endte det med tidenes første seier for Halden SK i 25manna, forteller Ferra – og fortsetter:
 
- I tillegg var det også her Halden SK sitt herrelag vant 10mila for første gang i 1998, så det er ganske moro å tenke på.


Under den nevnte 10mila seieren var det en regnfull natt – samtidig som det meste av stafetten gikk på andre siden av hovedveien – i terrengområdet «Paradiset».
 
På lørdag håper nok samtlige deltakere på oppholdsvær, mens terrengområdet som venter er nærterreng ved friluftsområdet Rudan – på samme måte som da 25manna gikk her både i nevnte 2004 og i 2014.
 
Til årets 25manna kommer Halden SK med sterkt lag, selvtillit og en 3. plass fra i fjor – hvor de var med i seierskampen helt frem til sistepost – likevel er det kanskje mulig å optimalisere:

- I fjor gikk det ganske bra for oss hele veien. Men vi tapte noe på 2. etappe, og var litt bak ut på de første fellesetappene, sier Halden SK sin trener på direkte spørsmål – og fortsetter:

- Tradisjonelt «skjer» det mest på etapper med ungdommer og veteraner, men på disse etappene forventer vi å være solide i år.

- Samtidig har vi med oss mange av eliteløperne.
 
Halden SK og eliteløpere går hånd i hånd om en ser tilbake på de siste 30 årene (minst), og når de både er skade- og sykdomsfri og tilgjengelig gir det en god base, eller grunnmur å bygge 25mannalaget rundt.


Og avgjørelsen under 25manna skjer ofte når en går fra fellesetapper til enkeltetapper – med tre løpere igjen for hvert lag – som da løper etappe 23, 24 og 25:

- Vi er bra «skodd» på de tre siste, slår Ferra fast – og bekrefter dette ved å navngi dem det gjelder:
 
- Det blir Ville Wingstedt, Megan Carter Davies og Magne Dæhli som løper for oss her.


Så vil tiden vise om denne trioen blir sendt ut i «posisjon» til å gjenskape 3. plassen fra i fjor. Da var det bare 18 sekunder opp til OK Linné som vant.


Det blir i tilfelle uten ankerkvinnen fra i fjor – Svetlana Mironova. Verdensmesteren på langdistanse fra 2014 er – dessverre – ikke tilgjengelig:


- Sammenliknet med fjorårets lag, er skaden til Svetlana (Mironova) den største mangelen – eller forfallet vi har.


Da det er rullering på ankeretappen mellom herrer og damer annet hvert år på 25manna, er det i år herrenes tur til å få «æren» av å avslutte stafetten. For Halden SK sin del betyr det at Magne Dæhli får oppgaven. 
 
En oppgave Dæhli har løst forbilledlig gjentatte ganger tidligere, og 3. plassen fra i fjor legger lista:


- Hovedmålet vårt er en podieplassering – litt avhengig av hvordan stafetten forløper., men topp 3 er et fint mål, sier treneren – og fortsetter:


- I fjor kjempet vi også om seier hele veien, kanskje det kan være mulig også i år.


Helt sikkert er det i hvert fall at det blir en skikkelig miljøskapende klubbtur til Stockholm:


- 25manna er en veldig fin stafett for hele klubben, med bussreise fra Halden til Stockholm. Og en slik stafett - som favner alle aldre - er også med på å skape samhørighet på tvers av alder og nivå.

 

Så vil tiden vise hvilke klubb som har høyest nivå, vinner 25manna, og kan kalle seg «verdens beste klubb» - som er arrangørens slagord for arrangementet.
 
I tillegg til Halden SK har også Nydalens SK (som ble disket i fjor), Tyrving (som var nest best av de norske lagene i fjor) og Oppsal også sterke lag til start.

 

Hjemmesiden til arrangementet
 
 Du kan følge 25manna live via linkene nedenfor:
 
Liveresultater


Speakerlyd

 

 

 

 



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.