OBOS Oslo O-kaos – et «miniblodslit»!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 7. Okt 2024

Nyvinning med mål om å trekke til seg nye o-løpere med forkjærlighet for å løpe i felt.



Over: Brita Sauar har vært et viktig bidrag til lavterskelløpene fra Koll-hytta. Når hun steker sveler, stiger deltakertallet – og hun står klar med svelestakken førstkommende lørdag!




- Har du tenkt på at Blodslitet også trekker til seg løpere som ikke er helt innafor o-sporten, men som liker å løpe i felt? Dette er ideen bak nyvinningen OBOS Oslo O-kaos, forteller arrangør Knut-Anders Løken.

IL Koll har i år hatt stor suksess med sitt stasjonære tirsdagsløp, altså et løp som alltid starter på samme sted. Overraskende mange nybegynnere i alderen 20-40 har fått prøve en o-løype: 
 
 - Og de synes det er så gøy at de trekker med seg sine arbeidskollegaer på neste løp. I løpet av sesongen har vi identifisert minst syv ulike arbeidsplasser hvor det har foregått aktiv o-verving ved lunsjbordet. Nå vil vi gi disse løperne sjansen til å ta et nytt steg, og lørdag 12. oktober inviterer vi til en fellesstart med lav terskel.

Hva betyr O-kaos, det høres faktisk litt komplisert ut?

- O-kaos betyr bare at vi legger opp løypene slik at løperne ofte møter hverandre i skogen, at det myldrer av o-løpere på et ganske begrenset område. Det gjør det tryggere for nybegynnere, men samtidig blir det stress for de aller beste. Vi ser ikke bort fra at det blir litt bomming, selv om terrenget er velkjent for de fleste. Men gaflingen er ikke komplisert. Løperne splittes bare i to deler ved noen få anledninger.

Et «miniblodslit»

- På høsten er det mange morsomme fellesstartløp, forteller Løken. 
 
– Jeg har prøvd cirka ti ulike løp selv, men i mine øyne har de morsomste fellesstartløpene korte strekk og litt kaos – og det er et slikt løp vi ønsker å prøve fra Koll-hytta. Som vanlig satser vi på høy sosial faktor med gratis servering til alle. Personlig synes jeg det er altfor lite fellesstart på terminlisten, hvorfor er det aldri slike løp på våren?


Mer om løpet og påmelding her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/20506


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.