Pre-o: Fjellstad best i Norges Cup finalen i Moss!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 6. Okt 2024

Haugskott vant Norgescupen sammenlagt.


Over: De beste i dag.

Under: De beste i Norgescupen sammenlagt med unntak av vinneren - Anders Haugskott - som ikke var til stede i dag. Foto av Haugskott i bunnen.





Det var Henning B. Carlsen og Øystein Olsen i OK Moss som sto for løypelegging i dagens Norges Cup avslutning i Pre-o i vakre Nesparken. Løypeleggerne hadde laget en del meget krevende oppgaver som nok overrasket de fleste. 
 
 Best denne ettermiddag, Jo Inge Fjellstad som viste at formen fra Nordisk mesterskap for to helger siden fremdeles er på plass.

Regjerende verdensmester Arno Grønhovd var et poeng bak dagens vinner, og Grønhovd viste klasse med en superrask tidsposttid. 
 
Martin Waaler fulgte på en 3. plass. Gledelig var også Marianne Løvås sin 4. plass. Hun begynner på alvor blande seg i Norgeseliten etter flere gode resultater i høst  

I Norgescupen sammenlagt ble Anders Haugskott mester i ‘kavaj’. Han kunne ikke delta i dag, men vant tross det cupen overlegent. Det ble altså storeslem for Ås-NMBU Orientering denne avslutningsdag for pre-o med både seier på den siste løpet og i totalen.

Pre-o utvalgets leder, Per Stålnacke sier:

- Vi har hatt åtte gode konkurranser i årets Norgescup, to av dem med WRE-status pluss et felles NM og SM. Jeg vil takke alle arrangørklubber som virkelig har stått på med gode løyper og kart. At Anders Haugskott vinner totalen, er egentlig ikke noen overraskelse. Han har i år tatt et veldig stort skritt i PreO-øvelsen. At han er god i TempO visste vi allerede fra før, med 6.  plass i TempO VM i 2023 i sin debut sesong.

 

- Jeg vil også trekke frem at vi har fått frem en veldig topp-bredde i Norge. Det er ikke enkelt å tippe hvem som vinner Norgescupens delkonkurranser. Utfordringen fremover er å finne norske arrangører til 2025-sesongen.  Det trenger vi sårt hvis vi skal beholde vår internasjonale posisjon, avslutter Stålnacke

 

Norges Cup Moss (topp-seks):

1) Jo Inge Fjellstad, Ås-NMBU Orientering, 24 poeng/19.0 sek; 
 2) Arno Lilja Grønhovd, Modum OL, 23/8.0; 
 3) Martin Aarholt Waaler, Porsgrunn OL, 23/12.0; 
 4) Marianne Løvås, Nidarøst OK, 23/24.0; 
 5) Svein Jakobsen, Fredrikstad SK, 23/43.0; 
 6) Geir Myhr Øien, Ringsaker OK, 22/11.0;

Norgescup 2024 totalt

  1. 1) Anders Haugskott, Ås-NMBU Orientering, 66p
  2. 2) Arno Lilja Grønhovd, Modum OL, 51p;
  3. 3) Martin Aarholt Waaler, Porsgrunn OL, 43p.
  4. 4) Geir Myhr Øien, Ringsaker OK, 40p;
  5. 5) Arne Inge Kolstad, Wing OK; 34p
  6. 6) Jo Inge Fjellstad, Ås-NMBU Orientering, 33 p. 

 

Nedenfor: Årets vinner av Norgescupen sammenlagt (arkivfoto).


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.