Winsnes Nordhagen og Mathisen best da Oppsal inviterte til uoffisielt nordisk mesterskap i nattorientering!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 15. Sep 2024

Klar seier til Winsnes Nordhagen – tett kamp om seieren i herreklassen under debutarrangementet.

Over: Den genuine nattstemningen!

Under: Håkon Jarvis Drage prater med vinneren - Hans Petter Mathisen  Alle bilder: Gudmund Toverud Høglund

-Pressemelding-

Lørdag var endelig tiden inne for det som Oppsal valgte å benevne nordisk mesterskap i nattorientering.

Noen av landets aller tøffeste orienteringsløpere kastet seg ut i krevende nattorientering med individuell start i Østmarka i Oslo.

I kvinneklassen ble det nærmest en parademarsj for Kaja Winsnes Nordhagen. Nydalen-løperen, som har flere sterke resultater i nattorientering tidligere, leverte et løp det virkelig luktet svidd av, og tok en klar seier.

I mennenes løp ble det langt jevnere, og flere skiftet på å ha ledelsen. Men Tyrvings Hans Petter Mathisen viste seg som den sterkeste i siste del av løypa. I mål var han 1.14 foran Fredrikstads Herman Ryen Martinsen. Men anstrengelsene i lørdagsnatta var betydelige: Vinnertiden på 1.27.04 var et drøyt kvarter over løypelegger Olli Ojanahos noe ambisiøse stipulering.

3: Vegard Jarvis Westergård, Oppsal Orientering

To løpere måtte kjøres til legevakta med kuttskader, og noen måtte gi tapt for løypene, men ellers forløp arrangementet knirkefritt. Både på arena på Skullerud skistadion og ute i skogen var stemningen slik den skal være på et tøft nattløp, med bålposter og tilskuere på tur. Mesterskapet er selvsagt høyst uoffisielt, men hadde en klar agenda: konkurransekalenderen trenger et årlig mesterskap i nattorientering!

Under: Vinnerne lørdag kveld.

Under: Initiativtager Vegard Jarvis Westergård i mål