WANG Toppidrett Oslo ansetter to kvinnelige trenere!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 13. Sep 2024

«Bidrar til å skape balanse og normalitet, samtidig som det er trist at dette har nyhetens interesse i 2024!»



Over: Kristian Gilbert (t.v.) sammen med orienteringstrenerne på WANG Toppidrett Oslo.



 
 - Jeg har mange tanker om dette tematikken, innleder Kristian Gilbert.
 
Han er toppidrettssjef ved WANG Toppidrett Oslo, og prater om det faktum at de ved Wang nylig har ansatt de to kvinnelige trenerne Emma Arnesen og Vera Melkild på orienteringslinjen.
 
 - Først og fremst har vi ansatt to fremadstormende trenere. Det er jeg mest opptatt, så i andre rekke at de er kvinner, understreker Gilbert – og legger til:
 
- Det er to sultne trenere, som miljøet - både forbundet og Bojan (Blumentsein) - har vurdert som veldig gode trenerkandidater.


- Men når jeg innledningsvis sier at jeg har mange tanker om denne tematikken; handler det om at det – dessverre – er for få kvinnelige trenere i norsk idrett.


- Det gjelder stort sett de fleste idretter.
 
- Derfor er vi veldig glad når det er gode terner som også er kvinner. Det er et veldig bra tilskudd for å skape balanse.


 I Norsk Orientering er det også manko på kvinnelige trenere – og dermed blir de to nyansatte trenerne på Wang positive unntak.
 
 På WANG er det som ellers i idretten også ubalanse i forholdet menn – kvinner på trenersiden:

- Vi har kvinner som trenere i de fleste gruppene våre, men først og fremst menn, sier Gilbert på direkte spørsmål om nettopp dette. Så har noen idretter kommet lengre enn andre på dette.


Hva tilfører kvinnelige trenere?

- Samfunnet har like mange kvinner som menn, dermed bidrar det til å tilføre en grad av normalitet, sier Gilbert og fortsetter:


- I samfunnet er det 50-50 menn og kvinner. I læreryrket er det ganske jevnt besatt med kvinner og menn, slik at det for elevene er like normalt å forholde seg til en kvinne som en mann.


- Men i idretten, dessverre, er vi ikke kommet til en 50-50 fordeling mellom kvinner og menn i trenerrollen.


- Derfor gjør tilskudd av kvinnelige trenere at vi kan kommer nærmere normalitet knyttet til kjønnsbalanse.


Gilbert erkjenner det er litt trist at det i idretten fremdeles i 2024 er såpass stor slagside hva gjelder kjønnsbalansen i trener- og lederroller:

- For meg som leder for alle trenerne i alle våre treningsgrupper på WANG i Oslo er dette litt tveegget; på den ene siden må vi løfte frem ønske om å ha kvinner. Samtidig er det trist at det har nyhetens interesse at vi ansetter kvinner.


- Men det jeg er opptatt av og interessert i er hvordan vi kan øke antallet kvinnelige trenere i norsk idrett. Og om vi på WANG kan bidra til å øke den kvinnelige andelen, skal vi gjøre det.


- Likevel stikker dette dypere både i samfunnet og idretten stikker dette dypere, så vi må vi rådføre oss med dem det gjelder.


Dem det gjelder konkret hos WANG nå er de to nyansatte, Emma Arnesen og Vera Melkild: 
 
- De er først og fremst dyktige trenere som er ansatt hos oss, så må kampen om å løfte frem kvinner fortsette. Ved å ansette dem kan vi sakte, men sikkert nærme oss en normalitet.

- Samtidig som de blir rollemodeller for fremtidige trenere. Slik at yngre jenter ser at muligheten til å bli trenere finnes, om de ønsker dette. Jeg vet også at dette er et fokusområde for Norges Orienteringsforbund.


For Arnesen og Melkild handler det om ansettelser i anslagsvis 30% stilling for hver av dem:

- Et slikt omfang på engasjementet hos oss gjør at de kan være aktive og virksomme o-miljøet som aktive ved siden av arbeidet.


En aktivitet som Arnesen drar helt til prestasjoner på landslagsnivå, mens Melkild er viktig som ungdoms- og juniortrener i Nydalens SK ved siden av arbeidet på WANG.

 
 
Mer informasjon om WANG Toppidrett Oslo finner du: her

 

WANG har åpen trening onsdag 16.oktober. 
 
 Det blir en fellesstartøkt kl 8:00 fra NIH som siste forberedelse til Blodslitet. 
 
 Økta er åpen for alle som ønsker seg en god gjennomkjøring, mens 09-kullet (10. klassinger) som vurderer å begynne på WANG neste år er ekstra velkommen.

I tillegg har Wang et informasjonsmøte nede på skolen mandag 11.november, hvor både 10.klassinger fra hele landet og deres foresatte er invitert.
  

Mer informasjon kommer blant annet på WANG instagram: her







Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.