Olaussen med bronse i svensk mesterskap!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 1. Sep 2024

Wingstedt nummer 3 i juniorklassen.

Over: Marie Olaussen løp i dag inn til bronse under SM langdistanse.

Den norske landslagsløperen Marie Olaussen viste under dagens svenske mesterskap over langdistanse at formen fra EM – hvor hun «løp hjem» to individuelle 7. plasser og sølv på stafett – fremdeles er på plass.

Seier i sitt heat under lørdagens kvalifisering ble fulgt opp med 3. plass og bronse da det i dag var finale.

Vinneren Tove Alexandersson var det ingenting å gjøre med. Stora Tuna-løperen vant med over 6 minutter etter drøye 70 minutters konkurransetid.

Men Olaussen hadde bare 20-tallet sekunder opp til sølvet – som gikk til Sanna Fasth.

I yngste juniorklasse for jenter løp Minna Wingstedt inn til bronse. Jenta som representerte Norge under ungdoms-EM i juni var i dag 4 minutter bak vinneren i det svenske mesterskapet – Freja Hjerne.

I herreklassen var Lukas Liland like utenfor topp 10 i en tett konkurranse.

Alle de tre nevnte setter kursen mot Verdal og Trøndelag for å løpe om NM-medaljer på langdistanse allerede på torsdag.

Marie Olaussen er regjerende mester fra i fjor da hun fikk med seg både NM-gull og Kongepokal etter seieren på Vatnestrøm like nord for Kristiansand.