Femte- og sjetteplass i O-Ringen

Postet av Norges Orienteringsforbund den 27. Jul 2024

Kasper Harlem Fosser. Fotos: Stein Arne Negård

Marie Olaussen og Kasper Harlem Fosser ble beste norske med femte- og sjetteplass sammenlagt i eliteklassene i O-Ringen.


Det ble sammenlagtseiere til favorittene Emil Svensk og Tove Alexandersson i O-Ringen.

– Det har vært en brutal start på skogssastsinga igjen. Selv om det har vært tøft, så har jeg fått gjort det jeg skulle. Avslutningsetappen var solid, også har jeg mye å gå på. Uka viser at jeg har en bra sprintform, men at det tar tid å gjøre om den til «skogsform». Dette skal jeg uansett klare inn mot EM, sier Kasper Harlem Fosser.

Årets EM i orientering arrangeres 16.-20. august i Ungarn.

– Jeg har et bra utgangspunkt inn mot EM. Skal jeg løpe inn til gull, må jeg få til gode treningsuker inn mot mesterskapet. Jeg reiser til Ungarn allerede onsdag til uka for å forberede meg. Det gjelder å forberede seg til bratte bakker og ikke minst varmen. Dette bør passe meg bra, sier Fosser.


Hva skal til for å slå Emil Svensk i EM?
- At det er ungarsk skog og ikke svensk skog kanskje.


Er Emil den største EM-favoritten?
– Svenskene er rå i svensk terreng, men de er sjelden like gode i utlandet. Det er ingen tvil om at Emil er i superform, og takler Emil terrenget under EM like bra, så blir han farlig.

– Jeg mangler fortsatt individuelt EM-gull, og målsettingen er å vinne gull i Ungarn. Terrenget i EM bør også passe meg bra. Nå blir det et par rolige dager før jeg skal kjøre på med hardøkter og varmetilpasning.

Eirik Langedal Breivik ble nest beste norske på en 13. plass.

Positive svar fra Marie

– Jeg har fått veldig positive svar denne uka her som jeg tar med meg inn mot EM i august, sier Marie Olaussen (bildet).

- I O-Ringen har jeg fått en pekepinn på hvor bra de beste i verden er. Det er motiverende at verdens beste er her, også at jeg ikke er så langt etter. Jeg føler virkelig at jeg har vært med å kjempe. Femteplassen er jeg fornøyd med. Orienteringa var bra, men Natalie var bedre enn meg i dag, sier Olaussen.

Det var på den andre etappen Olaussen slo verdens beste orienteringsløper, Tove Alexandersson. Olaussen vant mellomdistansen og imponerte stort i et teknisk krevende terreng.


Sterk sjetteplass
Ane Dyrkorn (bildet) imponerte med en fin sjetteplass i sammendraget i sin første start i seniorklassen i O-Ringen. Jaktstarten løp Dyrkorn alene, og hun følte at hun hadde krefter igjen mot slutten, selv om O-Ringen-uka har kostet.  

- Dette gir også inspirasjon mot EM. Det har vært varmt denne uka, og jeg skal prøve å trene en del i varme frem mot EM.

- Under EM har jeg ikke mål om noe spesifikk plassering, jeg håper å takle terrenget og løpe gode løp.

Victoria Hæstad Bjørnstad løp inn til en sterk sjuendeplass, mens Ingrid Lundanes ble nummer 10 og Kristin Melby Jacobsen ble nummer 12 sammenlagt. 

Veteran Anne Margrethe Hausken Nordberg imponerte med en 14. plass sammenlagt. 

Jonas Fenne Ingierd ble beste norske løper i eliteklassene i O-Ringen. Bækkelagets SK-løperen ble nummer fire i H18. 

Mathea Gløersen ble nummer 6 i D20, Anna Taksdal nummer 9 og Elisa Götsch Iversen nummer 11, mens Minna Wingstedt ble nummer 12 i D18. 

Alfred Bjørnerød var med å kjempet om en topp fem-plassering i H20, men var uheldig og skadet seg på jaktstarten. Dermed måtte han bryte O-Ringen.

Resultater fra O-Ringen
http://resultat.oringen.se/2024


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.