Dobbelt norsk i sprinten på O-ringen

Postet av Norges Orienteringsforbund den 24. Jul 2024

Jørgen Baklid og Kasper Harlem Fosser.


– Vi må vende oss til dobbelt norsk i sprint, spøker Kasper Fosser etter målgang.

– Dette viser at sprintsatsingen til norsk orientering gir resultater. Utrolig moro at vi får til en dobbeltseier, og det har kommet opp en bra generasjon i Norge nå som presterer bra i sprint, mener Fosser og Baklid.

Fossers seiersmarin ble på 19 sekunder etter at han åpnet forrykende, og han fikk til et fenomenalt sprintløp. Nå er målet å klare en topp fem-plassering sammenlagt etter at han løp seg opp til åttendeplass i sammendraget i kveld.

– Det var overraskende at jeg skulle slå alle disse toppløperne – bortsett fra Kasper da. Planen var å løpe fort etter at jeg kom til O-Ringen uten de store ambisjonene sammenlagt. Det var utrolig moro å få det til i kveld, sier Baklid. 

Emil Svensk ble nummer seks i sprinten og leder O-Ringen sammenlagt.


Veivalgsdiskusjon etter målgang.


Victoria Hæstad Bjørnstad ble beste norske i kvinnenes sprint på 4. plass, drøye minuttet bak. 
Marie Olaussen - som vant i går - ble i dag nummer 12. Hun var 2,05 minutter etter vinner Simona Aebersold i mål. Olaussen ligger på femteplass etter tre- av fem etapper, men det er jevnt i toppen.

Tove Alexandersson løp inn til annenplass på sprinten og leder i sammendraget i O-Ringen. 

 

Dobbelt norsk i H20

Alfred Bjørnerød (OK Tisaren) sørget for en sterk seier H20. Han vant med seks sekunder til Iver Dalsaune Thun (Freidig Orientering). Dermed ble det også dobbelt norsk i herrenes juniorklasse. 

Bjørnerød løp inn til blant annet gull og bronse i junior-VM nylig i Sveits.


– Dette var et meget bra løp, og det var utrolig moro å få det til. Jeg var sliten etter VM, men herlig å kjenne at farten er tilbake, sier Bjørnerød.

Han løp seg opp til femteplass i sammendraget. Bjørnerøds målsetting etter kveldens sprintseier er å klare en topp tre-plassering sammenlagt.


Alfred Bjørnerød.

Jonas Fenne Ingierd (Bækkelagets SK) løp inn til en sterk annenplass i H18, med JOne Valdal på plassen bak.

I D20 løp Elisa Götsch Iversen inn til en fin 4. plass, Mathea Gløersen (Bækkelagets SK) ble nummer 5, mens Coralie Waldner (Halden SK) ble nummer tre i D18.


Resultater
https://resultat.oringen.se/2024

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.