Fjord-O 2024

Postet av Norges Orienteringsforbund den 20. Jul 2024

Fra Brussel til Bergen på sykkel? 


-Pressemelding-


 Det er mange måter å komme seg til Fjord-O på. De fleste velger kanskje bil, tog, fly eller båt, men familien Bernard på 4 med to barn på 9 og 10 år har valgt sykkel fra Brussel til Bergen. Turen med fire sykler og telt startet i begynnelsen av april, og målet var Fjord-O på Totland og Kvamskogen 3. – 7.juli.

Et bilde som inneholder skjermbilde, kart, tekstAutomatisk generert beskrivelse

Bilde av: reiseruten til familien
 

Vilt vakkert, og kanskje bittelitt vått?

I løypene fikk løperne prøve seg på det vi liker å kalle «skikkelig terreng», på våre trakter får man ikke en eneste meter gratis, men vi digger det!!! Dette gjorde løperne også, selv tunge myrer kan få deg til å smile her i Vestlandets storslåtte dramatiske natur. Løperne kunne se langt ut mot havet, noen rakk kanskje å undre seg over hvilke hemmeligheter det skjuler seg i horisonten, mens andre fokuserte på bakken og friske sommerbær. Dette var et løp for alle, elite og nybegynnere, barn, voksne og alt som er.   På dag to tror jeg mange hadde et ekstra gir i kroppen etter å ha sett premiebordet første dag. Her kunne du nemlig finne hjemmestrikket o-luer og pannebånd som har fått navnet «Fjord-o-luen». Dette var lagd på dugnadsinnsats og oste dermed av masse kjærlighet. 

Fjord-o luen

Løpere på vei til start

Et bilde som inneholder utendørs, gress, sky, planteAutomatisk generert beskrivelse

Hva er vel bedre enn glade o-løpere? 

Dagene Fjord-O var på Fanahytten var arenaen fylt med spente, smånervøse og glade mennesker. Med 22 ulike nasjoner var det mange ulike språk som summet rundt oss og vi arrangører kommuniserte med. Det var utrolig kjekt når de utenlandske, som har reist langt, kunne feire en seier på Totland i norsk terreng. Det var veldig kjekt å ta bilder med start, mål og seierspallen, for da fikk vi se mange av   fornøyde deltakerne og høre om løpet. Kiosken var veldig bra med masse utvalg, og hyggelige selgere. 


 

 

 Tøffe løyper, men tøffere løpere

Vyacheslav Mukhidinov eller også kjent som "Slava", var løypelegger dag 3 og 4. Han mente selv at de største utfordringene var å holde kontroll på retning og posisjon i terrenget. Høydekurvene kan også være krevende, han sa også at gode veivalg over lengre strekk ville være viktig. Løypeleggerne for dag 1 og 2 ga løperne tips om å øve på høye kneløft.

Løype dag to langdistanse h-21

Langdistanse Totland h-21

Løype dag 4 mellomdistanse H21

 

 

Mellomdistanse kvamskogen h-21

 


Langdistanse dag to livarden

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.