Stavernsprinten 2024

Postet av Norges Orienteringsforbund den 15. Jul 2024

Stavernsprinten, som går av stabelen i morgen kveld, er et klassisk sprintorienteringsløp i regi av Larvik Orienteringsklubb. 


Over og under: Eksempler fra tidligere postplasseringer i Stavern.


Pressemelding


Stavernsprinten, som går av stabelen i morgen kveld, er et klassisk sprintorienteringsløp i regi av Larvik Orienteringsklubb. Stavernsprinten ble arrangert første gang i 2002, året etter historiens første VM-sprint i orientering (Finland). 

Stavernsprinten tirsdag 16. juli er en del av Orienteringsdagen under tradisjonsrike «Glade dager i Stavern». I tillegg til løpet, vil det også være tilbud om en morsom labyrint som en kan finne sin vei gjennom. Det er mulig å melde seg på til løpet helt frem til klokken 14 den 16. juli.

Årets løypelegger er Jørn Sundby, mens Per Olav Gulbrandsen er løpsleder. Arena er Pumpeparken i Stavern sentrum.

Det tilbys seks klasser, fordelt på fire ulike løyper (A, C og N). Den største klassen er Herrer A med cirka 55 løpere. Mens Damer A foreløpig har cirka 40 påmeldte løpere. Det ser ut til at fjorårets beste sprinter (Ulrik A. Arnesen), i hvert fall i Norge, i år prioriterer O-løp i Stavern fremfor VM i Skottland … Det blir imidlertid en tøff kamp om seieren mellom Ulrik Astrup Arnesen (Heming) og Cornelius Bjørk fra Sandefjord, som løper i Bækkelagsdrakt.

I dameklassen må juniorlandslagsløper Mathea Gløersen fra Bækkelaget regnes som favoritt. Tønsbergjenta vil forhåpentligvis få bra konkurranse av ungjenta Anna Strøm Juliussen, Sandefjord.

Konkurransen kommer til å ha fri start mellom klokken 18 og 19.30 på tirsdag kveld.

  1. 150 deltakere

- Det kommer fremdeles inn påmeldinger, så vi satser på at det blir rundt 150 løpere på start i morgen, forteller en energisk løpsleder Per O. Gulbrandsen i Larvik.

 

Kart og terreng
Kart som vil benyttes er et utsnitt av sprintkartet «Stavern». Målestokken er 1:4000 og ekvidistansen 2,5 meter for alle løypene. Terrenget er bygater, boliggater, litt terreng med innslag av svaberg, og noe park med plen. Løypene blir kuperte, men har også flate partier.

Glade Dager i Stavern og Brunlanes
Stavernsprinten er også i år en del av sommerprogrammet til «Glade Dager»:

https://www.gladedageristavern.no

 

Informasjon
Mer informasjon om løpet, samt påmelding og resultater:

Eventor Norge: https://eventor.orientering.no/Events/Show/20360

Larvik Orienteringsklubb: https://www.larvikok.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.