12 av 16 norske videre fra dagens kvalifisering på knockoutsprint i verdenscupen!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 24. Mai 2024

«En bra kvalifisering!»

Over: Elias Jonsson løp inn til 3. plass i sitt heat under dagens kvalifisering.

- Det var en bra kvalifisering av vårt lag, sa Janne Salmi.

Da hade den norske landslagssjefen sett at 12 av de 16 norske løperne til start på dagens kvalifisering på knockoutsprint tok seg inn blant de 12 beste i sine respektive heat, og er klar for heat på kncokoutsprint i Olten i morgen.

En kjapp og intensiv kvalifisering i Zofingen, ble noe mer utfordrende da det ble tett regn, deretter hagl, lyn og torden mot slutten av herrenes konkurranse.

Dette påvirket ikke noen av de norske løperne, hvor det var bare Mats Eidsmo som kom 5 sekunder for seint til å ta seg inn blant de 12 beste i sitt heat, mens også bror – Håvard Sandstad Eidsmo – som ble disket heller ikke blir å se når det blir mann-mot-mann i Olten i morgen.

På grunn av det intense regnet, ble damenes konkurranse utsatt en halvtime.

Dette bedret forholdene noe, og de norske damene gjorde sine saker bra.

Ingeborg Rygg Eikeland imponerte med å vinne sitt heat i sin verdenscupdebut, sekundet foran Pia Young Vik – som også gjør sin første sesong i seniorklassen (men Pia debuterte i verdenscupen allerede i fjor).

Totalen hos de norske damene var den samme hos gutta, altså 6 av 8 videre til finalen. Gjendine Gjelstad Regbård var bare 2 små sekunder fra å løpe seg inn blant de 12 beste, men må – dessverre – innta rollen som tilskuer i morgen, sammen med Marie Olaussen – som heller ikke lyktes med å ta seg videre i dag.

I morgen i Olten venter kvartfinale i form av 6 heat med 6 løpere i hvert av heatene. Her går de 3 beste i hvert heat videre til semifinale, mens det i hver av de 3 semifinalene er 2 løpere som tar seg videre til finalen – hvor de 6 beste løper om seieren.