Roll Mosland og Dåsnes vant Gjøviksprinten!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 1. Mai 2024

Ingeborg Roll Mosland fra Oppsal og Ola Dåsnes fra Vang var raskest da Gjøviksprinten i orientering ble arrangert 1. mai.

Over: Ingeborg Roll Mosland på vei mot seier i D17.

Under: Ola Dåsnes foran Sander Tonjer Fingarsen på vei mot sistepost og 1- og 2. plass i H17.

165 løpere fullførte sprinten i Gjøviks gater i strålende vårvær og 15 etterlengtede varmegrader. I D17- var Roll Mosland suveren med en seiersmargin på 1.20 til Evine Westli Andersen fra Løten.

Klart best var også Ola Dåsnes, som tok igjen foran startende Sander Tonjer Fingarsen fra Ås med ett minutt i den 2,3 kilometer lange løypa i H17-. Sistnevnte tok 2. plassen med snaue 20 sekunders margin til Torbjørn Lundeby fra Lillomarka.

Gledelig var det også at flere klubber stilte med en stor kontingent helt ferske orienteringsløpere. N-åpne talte hele 25 løpere – flere av disse fikk sin debut i et terminfestet o-løp denne dagen.

Klassene D/H 15-16 og D/H 17- fikk også tilbud om en jaktstart med innlagt «Runners Choice» en drøy times tid etter at de var ferdige med sine individuelle løp – et tilbud som ble godt mottatt blant flere som skal løpe NM sprint i Bodø om halvannen uke.

Resultater

Under: Toten-Troll stilte med mange rekrutter i Gjøviksprinten. Fra venstre Gustav Grønstad, Martin Hamre Koren, Evine Slåtsveen Slapgard, Sebastian Slåtsveen Slapgard og Boye Myhre Lysgård.