Dobbelt norsk i sprinten på O-ringen

Postet av Norges Orienteringsforbund den 24. Jul 2024

Jørgen Baklid og Kasper Harlem Fosser.


– Vi må vende oss til dobbelt norsk i sprint, spøker Kasper Fosser etter målgang.

– Dette viser at sprintsatsingen til norsk orientering gir resultater. Utrolig moro at vi får til en dobbeltseier, og det har kommet opp en bra generasjon i Norge nå som presterer bra i sprint, mener Fosser og Baklid.

Fossers seiersmarin ble på 19 sekunder etter at han åpnet forrykende, og han fikk til et fenomenalt sprintløp. Nå er målet å klare en topp fem-plassering sammenlagt etter at han løp seg opp til åttendeplass i sammendraget i kveld.

– Det var overraskende at jeg skulle slå alle disse toppløperne – bortsett fra Kasper da. Planen var å løpe fort etter at jeg kom til O-Ringen uten de store ambisjonene sammenlagt. Det var utrolig moro å få det til i kveld, sier Baklid. 

Emil Svensk ble nummer seks i sprinten og leder O-Ringen sammenlagt.


Veivalgsdiskusjon etter målgang.


Victoria Hæstad Bjørnstad ble beste norske i kvinnenes sprint på 4. plass, drøye minuttet bak. 
Marie Olaussen - som vant i går - ble i dag nummer 12. Hun var 2,05 minutter etter vinner Simona Aebersold i mål. Olaussen ligger på femteplass etter tre- av fem etapper, men det er jevnt i toppen.

Tove Alexandersson løp inn til annenplass på sprinten og leder i sammendraget i O-Ringen. 

 

Dobbelt norsk i H20

Alfred Bjørnerød (OK Tisaren) sørget for en sterk seier H20. Han vant med seks sekunder til Iver Dalsaune Thun (Freidig Orientering). Dermed ble det også dobbelt norsk i herrenes juniorklasse. 

Bjørnerød løp inn til blant annet gull og bronse i junior-VM nylig i Sveits.


– Dette var et meget bra løp, og det var utrolig moro å få det til. Jeg var sliten etter VM, men herlig å kjenne at farten er tilbake, sier Bjørnerød.

Han løp seg opp til femteplass i sammendraget. Bjørnerøds målsetting etter kveldens sprintseier er å klare en topp tre-plassering sammenlagt.


Alfred Bjørnerød.

Jonas Fenne Ingierd (Bækkelagets SK) løp inn til en sterk annenplass i H18, med JOne Valdal på plassen bak.

I D20 løp Elisa Götsch Iversen inn til en fin 4. plass, Mathea Gløersen (Bækkelagets SK) ble nummer 5, mens Coralie Waldner (Halden SK) ble nummer tre i D18.


Resultater
https://resultat.oringen.se/2024

 



Kart, kart, kart!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 23. Jul 2024


Hun poengterer viktigheten med å ikke minste kartkontakten i en teknisk krevende løype.

– Kart, kart, kart, sa hun strålende fornøyd etter å ha stemplet seg inn i mål. Jeg er kjempefornøyd med løpet, forteller Olaussen.

Fredrikstad-jenta løp et tilnærmet prikkfritt løp og ble klokket inn 10 sekunder foran Tove Alexandersson i mål. Begge er klubbvenninner i den svenske klubben, Stora Tuna.

 - Jeg vet at Marie kan løpe veldig bra, og det er bare å gratulere henne med et fantastisk løp. I dag er jeg greit fornøyd med annenplass, sier Tove Alexandersson som forteller om en postbom på cirka 50 sekunder når hun får spørsmål om sitt eget løp.  

Den svenske storstjernen leder sammenlagt i O-Ringen, men Olaussen løp seg opp til tredjeplass i sammendraget. 

Ane Dyrkorn ble nest beste norske på en fin femteplass. Imponerte gjorde også Kristin Melby Jacobsen med en sterk sjuendeplass, mens Ingrid Lundanes ble nummer 18.

Eirik Langedal Breivik ble beste norske i mennenes klasse med en sjuendeplass, mens Kasper Harlem Fosser ble nummer 21 etter blant annet en større postbom.

O-Ringen fortsetter med sprint i Oskarshamn onsdag for eliteklassene. 

Resultater fra O-Ringen
https://resultat.oringen.se/2024

 

 

 



Fra 76. plass til seier!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 23. Jul 2024


Philip Lehmann Romøren stempler på siste post. Foto: Stein Arne Negård

– Gullet i sprintstafetten i junior-VM er større, men dette er noe av det beste jeg har gjort i karrieren, sier dagens seierherre i H20.

Han løper sin første sesong for Gøteborg-Majorna OK, også representerer han Fossum IF i Norge. 

Romøren fikk det ikke til å stemme i åpningsetappen i O-Ringen mandag. Der endte han på 76. plass! Ikke rart han smilte etter å ha vunnet H20 i et teknisk krevende terreng i mellomdistansen tirsdag.

– Jeg har maksimalt 20-25 sekunder tidstap!

Romørens gullkamerat i sprintstafetten i junior-VM, Alfred Bjørnerød, fulgte opp med en fin sjetteplass i samme klasse.  

Mathea Gløersen fra Bækkelagets SK løp inn til en sterk fjerdeplass i D20, mens klubbkamerat Jonas Fenne Ingierd ble nummer 7 i H18. 

Resultater fra O-Ringen
https://resultat.oringen.se/2024




Vil være med å kjempe i toppen

Postet av Norges Orienteringsforbund den 22. Jul 2024


Marie Olaussen. Fotos: Stein Arne Negård

I et knallsterk startfelt var Tove Alexandersson fra Stora Tuna fullstendig overlegen i kvinnenes eliteklasse, mens Hanna Lundberg og Natalia Gemperle fulgte på de neste plassene. Olaussen ble klokket inn 7.39 minutter bak Alexandersson.

– Underveis i løpet følte jeg at jeg hadde bra fart, men en større bom på cirka 2 ½ minutt irriterer meg. Tove, Natalia og Simona Aebersold er nivået over meg, men det er en fin bekreftelse å få at jeg henger med de beste. Målsettingen er å klare en topp seksplassering i sammendraget, sier Olaussen.

Victoria Hæstad Bjørnstad ble nummer åtte, mens Ane Dyrkorn kom på niendeplass.

 

Fosser nummer åtte
Like overlegen var Toves klubbmedlem i Stora Tuna, Emil Svensk, i herrenes klasse. Svensk - som er samboer med Marie Olaussen - vant foran Anton Johansson og Viktor Svensk. 

Kasper Fosser (bildet) ble beste norske på en grei åttendeplass, 7.10 minutter bak Svensk.

– Dette var en grei start og jeg håper å kunne prestere bedre og bedre utover i O-Ringen. Det var overraskende at Emil var så langt foran, men har omtrent ikke trent i skogen etter 10-mila, sier 25 år gamle Fosser.

– Målet er å være med å kjempe om en pallplassering sammenlagt, sier Fosser. 

Lukas Liland ble nest beste norske på en 15. plass.

Mathea Gløersen og Alfred Bjørnerød var beste norske på 10. plass i eldre junior, mens Minna Wingstedt og Jonas Fenne Ingierd ble beste norske på henholdsvis niende- og 10. plass i yngre junior.

Resultater på O-Ringen
https://resultat.oringen.se/2024




Inviterer til Elgå-spretten i starten av august!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 22. Jul 2024

Fire løp i spektakulært terreng.


-Pressemelding-


Arrangørene har fått alt på plass for å arrangere o-løp på Elgå 7. – 8. august.
 
 Dette sammen med SM-ultralång og publikumsløp i Grövelsjön 10. august og veteran-SM ultralång med ungdomskonkurranse 11. august gir til sammen fire løp i spektakulært terreng i starten av august!
 
 
Du kan lese mer om Elgå-spretten 7. – 8. august: her
 
Mer om de to SM-løpene 10. – 11. august kan du lese: her