Wiklund med VM-gull på skøyteisen!

14.02.2021 Norges Orienteringsforbund

Best på dagens 1 500 meter.


Over: Ragne Wiklund gikk i dag inn til VM-gull på 1 500 meter på skøyter. Her avbildet i drakten til Nydalens SK under en kvalitetsøkt i skogen.

 

 

Ragne Wiklund – som i fjor høst løp Nydalen SK sin andreoppstilling inn til NM-gull i stafett i Malvik – har gått fra suksess til suksess gjennom den korte skøytesesongen på 5 uker i «korona-boblen» i nederlandske Heerenveen.

 

Det toppet seg da hun i dag gikk 1 500 meter og noterte seg for 1:54:61. Dette holdt til VM-gull på distansen for jenta som i orientering er en del av Next Generation-satsingen til Norges Orienteringsforbund.

 

Kort tid etter VM-gullet på 1 500 meter avsluttet Wiklund mesterskapet med ny personlig rekord og 6. plass på den avsluttende 5 000 meteren.

 

- Jeg kjente knapt beina mine da jeg sto på start på 5 000 meteren, sa hun selv til Viasat 4 etter løpet.

 

- Men jeg har nådd alle mine mål denne sesongen, la hun til med et smil.

 

VM-gull var ikke en del av «målbildet» før sesongen, men etter et VM med gull på 1 500 meter, 4. plass på 3 000 meter, 4. plass på lagtempo og 6. plass på 5 000 meter har hun gått seg inn i den absolutte verdenseliten.

 

Med dagens gull er hun også første norske verdensmester på kvinnesiden på VM enkeltdistanser, så blir det spennende å se om hun er like rapp i frasparket når hun går fra skøyteisen til barmark, kart og kompass.
Mer om denne kombinasjonen kan du lese: her