Westergård sprintet kjappest i nattemørket

10.02.2017 Ivar Haugen

Klart best under innledningen av Bergen Sprint Camp.

 

Håkon Jarvis Westergård kunne smile etter nattsprinten i Bergen Sprint Camp.

 

- Jeg har heldigvis kontroll på teknikken, og løper ikke fortere enn at jeg henger med på kartet, sa Håkon Jarvis Westergård etter å ha løpt inn til klar seier under nattsprinten som innledet Bergen Sprint Camp.

Med 17.22 var VM-løperen – som er hjemom i Bergen for konkurransetrening over helga – klart best i den krevende løypa i områdene rundt Haukeland sykehus, hvor en virkelig fikk testet sine tekniske ferdigheter rett fra start.

- Når det er kort vei til både start- og førstepost, gjelder det å ha fokus, samtidig må en våge å ha to bein i bakken når en tar veivalgene, sa Håkon om sin ferd gjennom løypa.

En ferd som endte med seier på 40-tallet sekunder ned til lillebror Vegard Jarvis Westergård.

Mika Suominen ble nummer tre.

- Jeg er godt fornøyd med at jeg klarte å være offensiv hele veien, smilte Håkon før han jogget løpet ut av kroppen.

Når kroppen svarer, postene sitter og veivalgene er de rette, er det lov å være offensiv også med tanke på fortsettelsen av sprinthelgen i Bergen.

- Nå går jeg for seier sammenlagt.

Seier sammenlagt har det blitt på Galina Vinogradova de to siste utgavene av Bergen Sprint Camp, men denne fredagskvelden ble det for mye veivalgsfeil til å være med helt oppe i toppen.

Dermed var det den finske landslagsløperen Kirsi Nurmi som var kjappest. Den finske løperen i IFK Göteborg-drakta var 20 sekunder bedre enn junior-VM løper Anine Lome.

EM-løper Lone Brochmann var 3. best på den første konkurransen.

Bergen Sprint Camp fortsetter med bysprint i morgen formiddag, sløyfesprint i morgen ettermiddag, før det avsluttes med finale søndag formiddag.

  

Løypene for nattsprinten:

Herrer

Damer

 

Resultater finner du: her

Hjemmesiden til Bergen Sprint Camp

 

 

 

unnamed file