- VM-termosen kommer til å bli godt brukt

22.05.2019 Ivar Haugen

Dæhli og Alexandersson sikret seg eksklusiv VM-termos etter «seier» under langdistanse i VM-relevant terreng.

 

Magne Dæhli kunne smile etter godt løp, seier og VM-termos i premie etter dagens langdistanse.

 

 

- Jeg er egentlig ikke noe termos-menneske, så den kommer nok til å gå til min bedre halvdel. Dermed kommer den til å bli godt bruk, men antakeligvis ikke av meg, sa Magne Dæhli etter å ha fått den meget eksklusive VM 2019 termosen som premie for dagens beste tid under langdistansen fra Granerud skytebane, hvor både det norske og svenske landslaget stilte til start.

 

Og etter en slik seier til Halden – løperen – i fullverdig konkurranse, er det naturlig å spørre seg om Norges ankermann under 3 VM-stafetter på rad – med gull som fasit, går for medaljer når vi kommer til VM.

 

- Det er planen, sier karen som med kjappest tid i dag ser ut til å være i rute.

 

Når en legger til at Dæhli var best da det handlet om mellomdistanse for det norske landslaget på mandag, er det virkelig grunn til å være fornøyd med utbyttet av denne ukes samling.


Selv er perfeksjonisten fra Løten jakter forbedringer:

- I dag er spesielt første tredjedelen i dag er for dårlig. Der går det for sakte, i tillegg til at jeg gjør en stor feil på et strekk. Men siste halvdel er bra. Så det var mye bra i dag og, men jeg må få til en bedre start om det skal bli det jeg håper på under VM.


Kommer du til å være på toppen av resultatlisten også under VM?

- Starten på mellom var bra mandag. Og jeg har helt klart blitt bedre på starten.  Men i dag var jeg tilbake til gamle synder, for å si det slik, svarer Dæhli – og fortsetter:

 

- Om en hadde kombinert de to løpene – med den starten jeg hadde på mandag og den avslutningen jeg hadde i dag – ville det blitt skikkelig bra.

 

- Uansett er det godt å være på toppen av pallen.

(fortsetter under bildet)

Tove_med_premie (2)-470.jpg

Tove Alexandersson med sin premie.

 

Hos damene var det Tove Alexandersson som var best, med Anne Margrethe Hausken Nordberg som beste norske – med 3. beste tid. Også bak Anna Bachman.

 

- Jeg fikk aldri skikkelig flyt i orienteringen. Jeg prøvde å løpe med lupe, som jeg ikke har gjort så mye i det siste, noe jeg aldri fortrolig med underveis, samtidig som retningsløpingen også ble dårligere når jeg leste kartet med lupe, oppsummerte hun.

(fortsetter under bildet)

DSC_0156 (2)-600.jpg

Anne Margrethe Hausken Nordberg var best av de norske løperne i dag.

 

 

Det som i hvert fall er helt sikkert er at løperne fikk godt med tid i VM-relevant terreng på fylkesgrensen mellom Akershus og Østfold – i løyper signert Øystein Kristiansen:

 

- Det er tøft både fysisk og teknisk i dag. Men det er også slik det blir på VM. Og vi trenger slike økter, selv om det er midt i en samling, oppsummerer den svenske landslagssjefen Susanne Barkholt.

 

Så får vi se om snaue tre måneder hvem som er sterkest fysisk og best teknisk av de norske og de svenske løperne.

 

 

 

Resultater:

Herrer:

1-Magne Dæhli 1:40:01

2-Emil Svensk 1:42:28

3-Martin Regborn 1:42:48

Damer:

1-Tove Alexandersson 1:26:36

2-Anna Bachman 1:28:30

3-Anne Margrethe Hausken Nordberg 1:29:20