VM-samling i Danmark: «Nå gjelder det å få inn sprintrutinene!»

18.10.2021 Ivar Haugen

Fosser tar med seg god følelse fra Hytteplanmila på lørdag til landslagssamling denne uken.Kasper Fosser i sprintløypa.

 


Kasper Fosser kommer – omtrent - rett fra 29:37 under Hytteplanmila på lørdag til denne ukes sprintsamling med landslaget i Danmark:

 

- Jeg er godt fornøyd med lørdagens løp. Tiden var ikke så bra, men forholdene var ganske utslagsgivende, sier han om konkurransen hvor det var – til dels – sterk motvind de siste 5 kilometerne.


- For egen del var det en opptur å kjenne at kroppen fungerte. Jeg har ikke hatt den aller beste følelsen på trening etter verdenscupfinalen.

 

Godt å ta med seg når kart og kompass hentes frem igjen, og blikket rettes mot sprint-VM i Danmark til sommeren.


- Jeg kommer til å gjøre en skikkelig jobb spesifikt inn mot sprint-VM, men samtidig må jeg tenke på skaderisikoen og balansere det. Men det blir litt mer sprintfokus de kommende månedene enn tidligere og deretter mer spesifikk trening fysisk inn mot mesterskapet, sier den sammenlagtvinneren i verdenscupen - og legger til:

 

- Men med tanke på min fremtidige utvikling som o-løper, kan jeg ikke bare trene på flatt underlag.

(fortsetter under bildet)

DSC_0247 (2)-470.jpg

Denne uken skal det terpes på rutiner.


Under landslagssamlingen i danske Kolding denne uken er det – om ikke bare flatt – så i hvert fall mye høy fart på kart i stor målestokk:

 

- Jeg må «komme inn» i sprintrutinene igjen denne uken. Siden VM har jeg bare løpt 3 ganger på sprintkart.


- Da er det naturlig å ha teknisk fokus denne uken, og være bevisst på hvilke veivalgsutfordringer som kan møte oss under VM til sommeren.

 

I tillegg til doble sprintøkter, blir det også noe konkurransetrening – i form av World Ranking Event løp – lørdag og søndag under oppholdet i Danmark:

 

- Det blir noen av de viktigste treningsøktene det nærmeste året. Men etter en lang sesong tillater jeg meg å se på det som – nettopp – trening.

 

- Jeg tar det med lave skuldre.Kjenner vi Fosser rett, er nok farten høy og orienteringen distinkt, selv om skuldrene er lave.


Uansett er Fosser – sammen med et godt knippe andre VM-satsende norske utøvere – klar for sprintsamlingens første økt allerede i ettermiddag.