VM- frimerke lansert

14.06.2019 Pressemelding

- Det var en stor ære å stå for avdukingen

 

BILDET: Tore Sandvik (til venstre) fikk æren av å avduke frimerket sammen med frimerkedirektør i Posten, Halvor Fasting.

 

I dag lanserte Posten Norge et eget frimerke i forbindelse med VM i orientering i Østfold 12. til 17. august.
 
Orienteringssporten i Norge har aldri kommet gjennom nåløyet til Posten tidligere. Et nåløye som er veldig trangt, da de utgir om lag 25 spesialfrimerker hvert år. Fredag 14. juni ble frimerket lansert på Mysen, ikke så langt unna VM-terrenget.


- Dere har kommet inn i en eksklusiv klubb. Det er første gang vi utgir et frimerke for orientering. Når Norge arrangerer VM for fjerde gang syntes vi det var naturlig. Vi håper et frimerke vil bidra til god PR for VM i Østfold, forteller frimerkedirektør i Posten, Halvor Fasting under dagens avduking.

Han forteller at det i Norge fortsatt selges 40 millioner frimerker. Siden det første frimerket kom i 1855 blir frimerket til orienterings-VM nummer 2.008 i rekken.

 

- Det var jammen på tide at orienteringssporten fikk sitt eget frimerke i Norge. Fra tidligere har det vært utgitt totalt 14 frimerker om orientering rundt i verden, men aldri her til lands, fortsetter han.

Frimerket har en porto på 16 kroner, og er designet av kunstneren Ragnar Aalbu.
 
Det var tidligere verdensmester og Indre Østfolds beste orienteringsløper gjennom tidende som fikk æren av å avduke frimerket. Han har blant annet VM-gull i stafett fra 1999 og to sølvmedaljer fra VM i 2001 (stafett og individuelt).

 

- Det var en stor ære å få avduke frimerket til årets VM, forteller Tore Sandvik.

 
Frimerket er i salg på Posten fra i dag 14. juni. Det er både førstedagsbrev, presentasjonsfolder, samlersett, gullbrev og maksimumskort å få kjøpt.
 
Frimerket er i et opplag på 1.055.000 stykker!