- Viktig å utnytte slike økter for alt de er verdt

17.03.2017 Ivar Haugen

Stafettøkt under Camp Norway med tøff matching og god læring.


Jon Aukrust Osmoen var kjappest på førsteetappe i dag.

 

Fellesstart-2-600.jpg

Klar til start!

 

Stafettøkt på Friseboda med 2-mann på hvert lag og veksling halvveis ut i førsteetappe var premissene for første økt under Camp Norway i Skåne i dag.

Her var det – som mange har opplevd – i dette strandterrenget ved Åhus, sand i bunnen og muligheter for orientering i høyeste hastighet.

For noen et brutalt møte med barmark og høyhastighetsorientering, men duoen Jon Aukrust Osmoen og Magne Dæhli viste at de kan håndtere både kartlesing og løpsfart i det innbydende terrenget. Dette ga dem favorittseier på fredagens førsteøkt.

Totaltiden til denne duoen var best, men Dæhli ble presset hardt av Olav Lundanes på siste del av sin etappe.

- Slike økter er veldig viktige i løpet av vinteren, poengterte Lundanes og la til at det er en av de beste måtene en får matching i løpet av vinteren.

Og det var moro for flere av Camp Norway – deltakerne å få «matchet» seg mot landslagsløpere under konkurransetrening.

- Mitt utgangspunkt var å få en god fysisk hardøkt, og en god opplevelse, sa Einar Melsom etter å ha lagt seg i ryggen på Lundanes ut fra start på andreetappe.

Det ble for hardt for den unge Fossum-løperen å være med Lundanes mer enn et par poster, men han herdes. Og under gjennomgangen på kvelden – som ble ledet av Birgitte Huseby – kunne både han og Victoria Hæstad Bjørnstad fortelle om en stafettøkt som var tøff fysisk.

Jon Aukrust Osmoen, Emma Johansson og Anne Margrethe Hausken Nordberg fortalte også om noen av de scenario de opplevde underveis på denne stafettøkta.

Førstnevnte ga et innblikk om sin inngang til førsteetappen, og de to jentene snakket om hvordan en opplever ulik lengde på gaflinger underveis på en etappe.

Den røde tråden i gjennomgangen var oppgaver, fokus og gjennomgang i forhold til planen som var lagt på forhånd.


Og når en snakker om plan var det mellom dagens økter en seanse med trenerne hvor en fikk en bra diskusjon med solid takhøyde angående å få på plass en kravspesifikasjon for hva som skal til for å nå toppen som o-løper.

Foregangseksempelet er svømmeforbundet som har en god mal for dette, men det er et arbeid en må jobbe betydelig lenger med enn noen timer mellom øktene. Eivind Tonna har hånden på rattet i dette arbeidet, med mål om å styre det i havn – som en del av topptrenerutdanningen – i løpet av året.

Denne langhelga styrer nevnte Tonna Camp Norway i Skåne, og der venter nye doble økter i morgen, før en setter prikken under utropstegnet med en skikkelig langdistanse på søndag.

Presentasjon fra stafettmøtet


GPS-tracking fra økten: her

 Kart med veivalg fra Elias Jonsson: her (godt løp på 1. etappe)

 

2017_Camp_Norway-1_Victoria_Hæstad_Bjørnstad-600.jpg

Victoria Hæstad Bjørnstad var inne som andre jente på førsteetappe i dag.