- Viktig å få en god start på den tekniske treningen

11.10.2017 Ivar Haugen

Kartet i fokus når ski-o landslaget møtes til samling i Karlstad.

 

 

- Jeg er litt småforkjølet, og er faktisk ikke 100 prosent sikker på om jeg blir med for fullt når samlingen drar i gang i dag, sier Bjørnar Kvåle.

Landslagsmannen i ski-o snakker om samlingen for «ski-o gjengen» som innledes i Karlstad i kveld.

- Det blir mye o-teknikk – sammen med juniorlandslaget - i Karlstad frem til søndag. Deretter drar vi til Torsby, for litt mer fysisk fokus. Her skal vi trene sammen med det svenske landslaget i og rundt skitunnelen.

- Det blir både interessant og spennende.

Juniorene – som avslutter sin samling på søndag – er ikke med på denne delen av moroa, og Bjørnar selv tar også sine forhåndsregler:

- Jeg har dårlig erfaring med trening inne i skitunnelen i Torsby. Det ender ofte med sykdom for min del. Derfor kommer jeg til å prioritere annen type trening – gjerne utendørs – når de andre går på ski innendørs.

Samlingsplanen inneholder en økt per dag i skitunnelen – noe som Bjørnar da bytter med en variant av enten rulleski, løping eller styrke utendørs.

- Jeg synes dette også gir en noe bedre balansert treningsplan for samlingen, kommenterer han og legger til at treningsplanen hadde slagside med mye skigåing innendørs:

- Mitt inntrykk var at det i utgangspunktet var vel mye fokus på skigåingen, på bekostning av blant annet styrketrening.

For selv om Bjørnar snufser litt, og sliter med en liten forkjølelse om dagen, er han sterk etter 3 vellykkede uker på høydesamling i Bulgaria den siste måneden:

- Generelt har følelsen vært god etter at jeg kom hjem for en uke siden. Under kontrolløkten på søndag fikk jeg også en god bekreftelse.

De nærmeste dagene handler det om å få kontroll på kartet, under samlingen i Karlstad:

- Det er viktig at vi får en god inngang på treningen med kart, sier unggutten som legger til at det er i denne perioden en for alvor begynner å hente frem kartstativet.

- O-teknikken blir viktig frem mot neste samling, på Sjusjøen i november. Da får vi også – forhåpentligvis – noen relevante o-tekniske økter på snø foran verdenscupen i Finland.

Når verdenscupen innledes med den nevnte runden i Finland skriver vi slutten av november i kalenderen, og de norske løperne tar mål av seg til å prege øvre del av resultatlistene.

- Med en god treningsmåned – både teknisk og fysisk - fra nå og fremover, tror jeg hele det norske laget skal være kapabel til å slå bra i fra seg.

- Selv trenger jeg i hvert fall tiden frem mot sesongstart, med god trening. Så håper jeg å være klar til å vise meg frem i Finland.

Hva er målene dine der?

- Med gode prestasjoner håper jeg å kunne «snuse på» topp 6, eller i hvert fall topp 10 plasseringer. Det er målet, sier Bjørnar som under fjorårssesongen viste at dette bør være realistisk.