- Vi starter med å kjøre skuterløyper på mandag

07.12.2018 Ivar Haugen

Gode værmeldinger på Sjusjøen gjør at ski-o løperne kan glede seg til sesongstart!  

 


 

- Jeg var på Sjusjøen i går, og alle hovedskiløypene der oppe kjørt, så det blir nok bra for skiorientering om en drøy uke, sier Erlend Slokvik og legger til:

 

- På mandag starter vi med å kjøre skuter. Først treningsløyper – som landslaget skal bruke på samling – deretter løpsterrenget for konkurransene.

 

Og skal en tro værmeldingen, er det da etter hvert en bra såle av snø i bunn:

 

- Det skal snø i helgen, så det blir fine forhold til konkurransene.

 

God nytt for de drøyt 100 som har meldt seg på, men ennå er det langt opp til antallet fra i fjor – hvor en kunne notere seg hele 280 deltakere:

 

- Påmeldingsfristen er ikke før på mandag, og vi håper selvfølgelig å passere 200 deltakere. Det blir nok omtrent samme antall som i fjor.

 

- Jeg regner med at en del fortsatt «sitter litt på gjerdet» og lurer på om det blir snø, men det er ikke noe å lure på, reklamerer Slokvik.

 

Karen som i tillegg til å kjøre skuter også skal skape de tekniske utfordringene av løypenettet, er klar på at de som liker veilvalgsproblematikk har noe å se frem til når vi skriver 15.- og 16. desember:

 

- Det blir tette labyrinter med løypenett, og mye smalspor, avslører han og fortsetter:

 

- En artig start på skiorienteringssesongen, smiler Slokvik som selv først skal en snartur til Nederland for å sette et definitivt punktum for friidrettssesongen.


I egenskap av å være sportssjef i Friidrettsforbundet – skal Slokvik overvære brødrene Ingebrigtsens kamp om EM-medaljer i terrengløp – før han setter seg på skuteren på Sjusjøen og legger til rette for potensielle ski-o fremganger i vinteren vi har foran oss.

 

Først handler det om å få på plass løypenettet til Sjusjøenløpene i skiorientering, som også er de første løpene i Sport8Norgescupen i skiorientering denne vinteren.

 

Sprint på lørdag og mellomdistanse på søndag.

 

Påmeldingsfristen er – som nevnt – mandag 10. desember.


Fullstendig innbydelse ser du: her
 

Du melder deg på sprinten: her
 

Du melder deg på til mellomdistansen: her