- Vi skal være optimalt forberedt til VM

13.03.2019 Ivar Haugen

Landslaget kjører gjennom VM-programmet under denne ukes samling i Østfold.

 

Verdensmester på mellomdistanse fra 2018 - Eskil Kinneberg - og resten av landslagsløperne er denne uken på samling i Østfold, hvor de kjører gjennom VM-programmet.

 

 

- Hensikten med samlingen er å få en gjennomkjøring av hele VM-programmet, sier landslagssjef Jørgen Rostrup ved inngangen til denne ukes samling i VM-fylket, Østfold.

 

Det er med utgangspunkt i Fredrikstad Norges fremste løpere skal ta nye steg på veien mot VM i august.

 

- I utgangspunktet har vi hardøkter som er lagt opp med tanke på det som venter under VM, men snøen som ligger i Østfold innebærer at vi ikke kan benytte alle de øktene vi opprinnelig hadde planlagt.

 

- Likevel klarer vi å rokere slik at vi klarer å holde på programmet, selv om øktene blir i litt andre områder enn opprinnelig tenkt.

 

Det som imidlertid er klart er at løperne skal få kjenne på melkesyre under til sammen fire harde økter i løpet av samlingen.

 

- Jeg regner med at alle er motivert for å vise seg frem når klokken går under hardøktene. Selvfølgelig er det fremdeles 5 måneder til VM, men det gjelder å benytte seg av enhver mulighet til gode gjennomkjøringer – med bra matching – i relevant terreng.

 

Denne uken blir det – som på VM – med to mellomdistanser, en langdistanse og en stafettøkt.

 

- På denne samlingen passer det bra – samtidig som det kan gi en spiss på det hele. Men dette er likevel ikke noe vi kommer til å gjøre på alle samlingene framover.

 

Planen er en samling i måneden i Østfold før alvoret starter i august.

 

- Jeg regner med at alle er utrolig motivert for den sesongen vi nå har foran oss. Et VM på hjemmebane er en unik mulighet som en sjelden får som utøver.

 

- Og vi skal gjøre alt vi kan for å være best mulig forberedt når vi kommer til august.

 

De nærmeste dagene handler det om doble økter i Østfold-terrenget.