- Vi skal legge til rette for god trening og erfaringsutveksling

22.01.2020 Ivar Haugen

Jenteprosjektet med samling på Beitostølen denne uken.

 

 

Andrine Benjaminsen – her under NM-ski-o langdistanse i 2018 – er en av de påmeldte til denne ukes samling med Jenteprosjektet. Foto: Veivalg

 

- Det er 3 løpere fra A-gruppen, 3 løpere fra Next Generation. I tillegg til noen løpere utenfra, sier Fanny Horn Birkeland.

 

Hun er ansvarlig for Jenteprosjektet til Norges Orienteringsforbund og snakker om 2020-sesongens første samling i regi av prosjektet – som innledes i dag

 

- Nå skal vi dra i gang denne delen av prosjektet. Det blir spennende, og det er bra at vi har med landslagsløperne. Selv om påmeldingen kanskje er litt under det vi hadde ønsket.

 

 

Bakgrunnen til en noe glissen påmeldingsliste kan en bare spekulere i, men det er hevet over enhver tvil at de som faktisk kommer får betalt i kvalitetstid med likesinnede, både i og utenfor skiløypene:

 

 - Vi skal legge til rette for mye god trening og erfaringsutveksling.

 

- I tillegg vil en få god mulighet til å bli kjent med den nye landslagstreneren, Susanne Barkholt.

 

Det er nevnte Barkholt – sammen med Fanny Horn Birkeland – som «holder i» denne samlingen, muligens med noe assistanse:

 

- Tre «unge kvinnelige ledere» skal være med på samlingen, og se litt hvordan både jeg og Susanne (Barkholt) jobber. Jeg synes det er veldig bra at noen litt yngre jenter ser verdien av denne type lederarbeid og at det kan være en vei å gå.

 

Og det er bare å glede seg:

 

- På Beitostølen er det gode treningsforhold for øyeblikket. Og de eldste, seniorene, kommer opp på samlingen allerede nå på onsdag, så kommer resten på fredag.


Og noen av dem klarer ikke holde seg borte fra konkurransesituasjonen når muligheten byr seg i forbindelse med ski-o NM-langdistanse og Hovedløp på lørdag og Norgescupløp i ski-o på søndag:

 

- Ski-o er en ypperlig treningsform for orientering, og det er – nettopp – for å gi deltakerne muligheten til å være med på ski-o at vi la samlingen til Beitostølen.

 

 Likevel er det trening, erfaringsutveksling og sosial omgang som er stikkordene på denne samlingen.

 

Under Bergen Sprint Camp – i slutten av mars – hvor det skal være felles overnatting i regi av Jenteprosjektet, blir det fort mer fokus på konkurranselik trening.