- Vi skal arrangere tidenes VM i orientering

13.08.2018 Norges Orienteringsforbund

VM i Østfold 2019 mottok VM-flagget til Det Internasjonale Orienteringsforbundet – tar utfordringen på strak arm.

 

Sigmund Vister og Per Bergerud mottar "VM-flagget" under avslutningsseremonien til VM i Latvia.

 

- Vi skal arrangere tidenes VM i orientering, sa styreleder for organisasjonskomiteen, Sigmund Vister da han mottok VM-flagget under avslutningen på årets VM i orientering.

 

Under avslutningsseremonien til VM i Latvia, fikk VM i Østfold 2019 overrakt stafettpinnen, eller i dette tilfellet VM-flagget, som et symbol på at det ved neste anledning er Østfold og Norge som skal stå i sentrum for orienteringsverden.

 

- Vi har vært en gjeng, både fra organisasjonskomiteen og arrangørkommunene, til stede her i Latvia, forteller Vister.

 

Årets mesterskap i Riga og Sigulda var siste gang en arrangere både sprint- og skogsdistanser i samme mesterskap. Fra Østfold-VM i 2019 handler det annethvert år om skog og sprint.

 

2019 i Østfold og Norge er det Østfold-skogene som gjelder, derfor var det under skogsdistansene styreleder Vister, daglig leder Per Bergerud og deres stab var til stede i Latvia.

 

Denne duoen – sammen med Hallvard Koren – fikk med seg alt av action under skogsdistansene – både foran og bak kulissene.

 

- Det er flere ting vi ser her som vi ønsker å ta med oss, og bygge videre på. Samtidig får vi også ideer til noe vi vil tilføre eller fokusere på i større grad.


Og ved den ubeskjedne meldingen under overrekkelsen av VM-flagget, er samtidig også listen lagt.

 

Uten at årets VM-arrangør lot seg «pille på nesa»:
 

- Enn så lenge er det uansett vi som har arrangert tidenes VM i orientering, kontret speaker for årets VM da han fikk tilbake mikrofonen fra styreleder av VM 2019.


Derom strides de lærde, og en blir nok ikke enig.

 

Men at Norge med til sammen 3 gull ble beste nasjon under årets VM i Latvia er faktum, og dermed har de norske utøverne, så vel som arrangørene, lagt listen for hva en kan ha i vente når vi kommer til VM på hjemmebane i 2019.