- Vi prøver alltid å være innovative

08.01.2018 Ivar Haugen

Høy kvalitet på kart og løyper, pengepremier og «runners choice» - som nyhet - gjør Bergen Sprint Camp attraktiv for løpere med ambisjoner.   

 

 

unnamed file

 

- Vi har alltid stort fokus på kvalitet hva gjelder kart og løyper. Det legger vi stor prestisje i. Derfor er det gledelig at vi til årets Bergen Sprint Camp kan presentere et helt nytt kart over et område – som er jomfruelig i Bergen Sprint Camp-sammenheng, innleder Niklas Profors.

I år er den etter hvert tradisjonelle sprinthelgen – som Profors selv var initiativtaker for tilbake i 2010 - lagt til midten av mars, nærmere bestemt 16. – 18. mars:

- Både vi i Varegg og forbundet ønsket å få sprintcampen nærmere sesongstart og de viktige konkurransene, men med tanke på deltakerantallet kan det slå litt begge veier da det kan kollidere med vinterferie for enkelte.

Profors selv rydder bort det meste for å bidra til at Bergen Sprint Camp, med fire konkurranser fra fredag til søndag, skal bli en suksess:

- Det er Lene Rykkje som har hovedansvaret i år, mens jeg legger løyper – sammen med Ronny Rykkje, sier Profors i all beskjedenhet.

Men den svenske arkitekten – som er ny av året som koordinator for sprintgruppen «Next Generation» - kan ikke snakke seg bort fra at han har bygget opp Bergen Sprint Camp fra en lokal treningshelg i klubbregi til innovativ og attraktiv konkurransehelg for sprint-o løpere på toppnivå.

- Vi prøver å ligge litt i forkant, sier han selv, og fortsetter:

- I år innebærer det at vi legger inn «runner choice» under finalen.

- Dette blir da en test – etter innspill fra forbundet – som kan være med som et innspill i debatten mot en ny sprintøvelse på mesterskapsprogrammet.

- Om «runners choice» er rett eller feil vei å gå, får andre bedømme. Men vi skal i hvert fall legge til rette for at dette får en god test under Bergen Sprint Camp.

Noe som er lettere sagt enn gjort:

- For løypelegger er det utfordrende når en skal ha 2 – 3 ulike alternativer å tilby løperne.

- Spørsmålet en da må stille seg er om en ønsker å legge alternativ som er ganske like, hvor det skiller lite på det valget løperne gjør. Eller om en skal legge alternativ hvor det skiller mye, sier Profors retorisk, før han svarer selv:

- Jeg tror løsningen er å legge alternativ med ulik karakter, slik at ulike løpertyper gjør forskjellige valg.

- De som er sterk i motbakker tar den kuperte varianten, mens de gode løperne velger varianten med omgående «rundt» veivalg.

- Slik tenker jeg nå, men dette er noe vi som løypeleggere skal jobbe sammen om å løse på en god måte. Det blir spennende, og jeg er overbevist om at det skal la seg gjøre om en er bevisst i valg av arena og terrengområde.

Nettopp her er Bergen Sprint Camp på sitt beste, med intensiv orientering i trange smug med brostein og til dels sterk kupering.

Da er det lov å håpe at løpere med ambisjoner kjenner sin besøkelsestid til byen hvor det var sprint-NM i 2016:

- I 2015 – som var toppåret vårt for Bergen Sprint Camp – hadde vi til sammen 400 deltakere. Men jeg mener at vi skal være fornøyd om vi får 250 deltakere i år, skisserer Profors som var løypelegger under det nevnte sprint-NM.

- Alle på «Next Generation»- sprint kommer for å delta. I tillegg jobber vi for å få inn en del andre stjerner, uten at vi kan annonsere noe ennå.

- Men med god matching for løpere i alle aldre og på alle nivå, samt solide pengepremier til vinnerne av seniorklassene, bør det være attraktivt for alle.

  

Og det er allerede åpnet for påmelding.

Det ordner du: her

 

Foreløpig innbydelse

Ordinær påmeldingsfrist - 5. mars kl. 23.59


Frist for etteranmelding  - 12. mars kl. 23.59

Se karteksempler nedenfor:

kart-1.JPG

 

 

kart-2.JPG

 

kart-3.JPG