- Vi ønsker å gi løperne en bedre arena for utvikling

07.09.2018 Norges Orienteringsforbund

Intensive samlinger - med spisset fokus på sprint - skal gi løft mot 2020.


Dag Blandkjenn er en av løperne på helgens samling.

 

 

- Vi ønsker å gi de løperne som satser på sprint en bedre arena for utvikling og mulighet for matching mot de beste i verden, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

 

 

Dette er bakgrunnen for at løpere som satser på sprint sendes på intensive sprintsamlinger med doble hardøkter på kart i stor målestokk.

 

Skottland var destinasjonen for en slik samling med konkurransetrening i juli, og nå handler det om Sveits de kommende dagene.

 

Det er koordinator for Next Generation sprint, Niklas Profors, som har med seg en drøy håndfull «sprintere» til alpelandet.

 

Trening og en individuell sprintkonkurranse er aperitiff, før en setter punktum med sveitsisk mesterskap i sprintstafett søndag ettermiddag.

 

 

- Sveitserne er – beviselig – blant de beste i verden på sprint, og da er ingenting bedre enn at vi tar utfordringen og møter dem til konkurranser på deres hjemmebane.

 


- Formålet med samlingen er å gi løperne en ekstra mulighet til internasjonal matching ved å få både konkurranser og trening med høy kvalitet, sier Profors som er ansvarlig for gjennomføringen av samlingen.

 


Landslagssjefen gir sin anerkjennelse:

 


- Dette er et av tiltakene vi har satt i verk for å løfte oss - som nasjon - på sprint. Skal vi ta medaljer under VM i 2020 - som er første gang med eget sprint-VM – må vi ut og matche oss mot de beste.

 

 

- Vi erkjenner at vi har en vei å gå i denne øvelsen, men vi må våge å ta opp kampen.


- Etter hvert begynner vi å få noen spennende utøvere som har bestemt seg for å satse på sprint, og jeg er sikker på at vi – med dette som et av tiltakene – vil kunne nærme oss de aller beste nasjonene også på sprint.

 

 

Denne helgen er det til sammen 8 utøvere som reiser til Sveits for å «stemme av» høstformen mot fotrappe sveitsere.