- Vi ønsker å arrangere noen større løp ved jevne mellomrom

18.05.2019 Ivar Haugen

Konnerud IL skal arrangere O-idol og junior-NM stafett høsten 2022!

 

 

 

- Vi ønsker å skape interesse for orientering her lokalt, samtidig som vi også vil gi våre egne utøvere noe å strekke seg etter. Da er det bra å arrangere noen større løp med jevne mellomrom, sier Hans Jørgen Krogstie.


Lederen for o-gruppen i Konnerud IL har de siste årene sett utøvere som Jenny og Jørgen Baklid, samt brødrene Heimdal strekke seg langt, med prestasjoner i det internasjonale toppsjiktet – både i ski- og fot-orientering.

 

Men nå handler det om at Konnerud igjen tar et tak på arrangementssiden.

 

Etter Hovedløp og O-landsleir i 2016 og Night Hawk i fjor sommer, er klubben - som også fostret landslagsløper Marianne Andersen – tildelt norgescup, O-idol og NM-junior stafett i 2022.

 

- Vi har mange dyktige ressurspersoner, med lang fartstid bak seg i o-idretten, slik at vi håndterer det arrangementstekniske bra.

 

- I tillegg har vi etter hvert etablert et godt samarbeid med skolene i området, som gjør at vi kan sitte igjen med noe inntekt fra denne type arrangement.

 

Og i denne omgang handler det om sprint, O-idol/norgescup mellomdistanse og NM-junior stafett/norgescupfinale i slutten av september 2022, på tettstedet like sør for Drammen sentrum:

 

- Sprinten kommer til å gå i et variert boligområde oppe på Konnerud, mens skogsdistansene skal gå i omtrent samme område som Hovedløpet i 2016, skisserer Krogstie.

 

For med over 3 år til arrangørdato er det ennå god tid - for en rutinert arrangør – å få på plass detaljene:

 

- Jeg regner med at vi kommer til å starte arbeidet med å etablere en arrangementskomité under styremøtet i slutten av mai. Deretter vil vi gå i gang med kartarbeidet.

 

Treningsarbeidet er det garantert ingenting å si på for de nasjonale toppløperne med ambisjoner om å hevde seg, men de kan notere seg datoene 23. – 25. september 2022 – som da blir avslutningen av norgescupen, O-idol og NM-junior stafett i regi av Konnerud IL.