- Vi lover et skikkelig jubileumsarrangement

13.06.2018 Ivar Haugen

Fana IL feirer 100 år med å arrangere Norgescup, O-idol og NM-junior stafett i 2020.

 

 

unnamed file

 

- Hovedårsaken til at vi tar på oss dette arrangementet er at Fana IL er 100 år i 2020, sier Magne Rådal.


Superveteranen i det nevnte idrettslaget snakker om «NM-helg 2020» - med Norgescup, O-idol og junior-NM stafett – som altså skal gå fra Fana IL sin klubbhytte på Totland.


Og – som da Fana IL arrangerte NM-uka – sammen med Samnanger tilbake i 1995 – er Magne leder i Hovedkomiteen for arrangementet.


- Da vi hadde NM-uka i 1995, var Fana IL 75 år og Norges Orienteringsforbund 50 år. Denne gang – i 2020 – er vi – i Fana IL - 100 år og Norges Orienteringsforbund 75 år.


- NM-uka var litt større. Men selv om det ikke blir like stort denne gang, skal vi ha et skikkelig jubileumsarrangement.


Og forholdene er på plass:


- Vi har gode fasiliteter, med en fin klubbhytte, bra terreng og så skal vi få på plass et godt kart.


- I tillegg er det også mange i klubben som har sagt seg villig til å bidra. Det er mange kompetente personer i klubben, og når vi også har et stort – faktisk ett av Norges største – idrettslag i ryggen, er vi trygg på at vi skal få dette til.  


- Det skal ligge godt til rette for et bra arrangement.


Rett og slett en verdig feiring - over to dager – av 100-års jubilanten:


- Ja, jeg er sikker på at det skal bli en fin markering, sier Magne bekreftende på direkte spørsmål.


- Men det hadde gjort seg med en sprint på fredagen. Og jeg håper at Norges Orienteringsforbund klarer å finne en arrangør til dette. Det hadde vi satt pris på.


Uansett skal det ikke stå på tilbudet lørdag og søndag:


- I tillegg til to norgescupløp for senior, ett norgescupløp for junior, junior-NM stafett og O-idol, legger vi også opp til publikumsløp, lover lederen i Hovedkomiteen og fortsetter:


- Det er et spennende og «mangslunget» terreng, med en kombinasjon av skog og mer åpne områder. Selv om utgangspunktet er det samme som under NM-kortdistanse finale i 1995, er området nå mye større.


Stort er det også for et idrettslag å feire 100 år, uten at det tynger o-gruppa i planleggingen av jubileumsarrangementet:


- Jeg kan love at vi skal få til et arrangement som både er en 100-åring verdig (Fana IL red. anm.) og en 75-åring verdig (Norges Orienteringsforbund red. anm.), sier Magne med et smil – som viser at han er trygg på den kompetansen som finnes i idrettslaget.

 

Og nå handler det i første rekke om å få etablert Hovedkomiteen, slik at en for alvor kan rette blikket mot datoene 19.- og 20. september 2020 når Fanahytten på Totland er i sentrum for begivenhetene i o-Norge.