- Vi har lagt premissene for veien mot hjemme-VM

10.11.2018 Ivar Haugen

Vellykket landslagssamling under ypperlige forhold i Østfold denne uken.Gemyttelig stemning, med en avslappet Magne Dæhli i midten, foran "Hver gang vi møtes" - huset som landslaget benyttet til overnatting under denne ukens samling. Foto: Göran Winblad


 

- Vi har sagt at vi skal bli bedre for hver økt i VM-relevant terreng, sier Jørgen Rostrup.

 

Landslagssjefen har – sammen med utøverne på A-gruppen og Next Generation skog – gjort unna en god del av denne sorten – altså økter i VM-relevant terreng - under denne ukes samling.

 

- Løperne er veldig motivert, og det skulle bare mangle med et nært forestående VM på hjemmebane.


- Og under denne samlingen har vi lagt premissene for veien mot sommerens VM, samt at vi har gjort unna en god del økter med VM-fokus.

 

- Dessverre har det vært en noe redusert løpergruppe under deler av samlingen, da det er en del skader i laget om dagen. Men de aller fleste er i bedring.

 

- Jeg er veldig fornøyd med utbyttet av samlingen, supplerer Andrine Benjaminsen – som er en av dem som kunne notere seg for flest økter, løpemeter og timer under uken vi nå etter hvert legger til historien.


- I forkant av fjorårets VM i Latvia var det mer en læringsprosess i å forstå terrenget. Men nå kjenner jeg terrenget hvor VM skal gå, dermed handler det mer om detaljer, fortsetter jenta som kom hjem fra VM i Latvia med 4 topp 10 plasseringer, derav 4. plasser.

 

For å posisjonere seg til medaljekamp under hjemme-VM i Østfold har løperen fra Lillomarka OL allerede plukket nærmere 200 poster i VM-relevant terreng, bare de første dagene i november.

 

Og selv om det ble noen norske «nederlag» under konkurransetrening mot løpere fra andre nasjoner under hardøktene på samlingen, er landslagssjefen langt i fra bekymret:

 

- Vi inviterer med løpere på våre økter for å få gode tilbakemeldinger på hvordan vi ligger an i løypen. Dette tar vi med oss i det videre arbeidet, uten at vi legger for mye vekt på treninger i november.


- Jeg fikk noen bommer i løpet av uken, men jeg klarte å «hente meg inn igjen» på en god måte, slik at totalen ble bra, istemmer Benjaminsen.
 

Neste mulighet til, både treninger i VM-relevant terreng og fullverdig matching, er under neste landslagssamling som finner sted i VM-fylket om en liten måned:

 

- Vi har etter hvert en god plan for samlingene frem mot VM. Denne følger vi også under samlingen i desember. Dette innebærer at vi flytter oss målbevisst rundt i Østfold.

- Og på neste samling er det områdene rundt Sarpsborg som står for tur.

 

Samtidig skal en også bli bedre desto nærmere en kommer VM.
 

- Et hjemme-VM er den største gulroten vi kan få som landslag, og vi skal gjøre alt i vår makt for å prestere på topp når vi kommer til august 2019.

 

Da er gode treningsdager under ypperlige forhold – som det har vært under denne samlingen – gode å ha i banken og treningsdagboken.