- Vi håper å servere spennende og utfordrende løyper alle dager

28.10.2019 Ivar Haugen

Raumar OL skal arrangere NM-sprint i 2022.

 

 

- Vi har en strategi på at vi skal prøve å ta på oss større arrangement cirka hvert 4. år, sier Øystein Rapp i Raumar OL.

 

Og klubben når klubben er tildelt NM-sprint i 2022 føyer det seg inn i rekken fra NM-uka 2011, NM-natt, O-idol og junior-NM stafett 2015 og verdenscuputtak 2019.


NM-sprint – som etter hvert er blitt ganske omfattende – med NM-sprint, NM-knockout sprint og NM-sprintstafett, krever store ressurser både av personell, men også hva gjelder terrengområder.


- Jessheim har vokst til et ganske stort sammenhengende byområde med mange «nymotens» måter å løse bebyggelsen på, som gir spennende muligheter også uten at en trenger gjenbruke terreng fra dag til dag, sier Rapp om det som venter løperne i månedsskiftet april-mai 2022.


- Ellers har vi normal grunnbemanning til å arrangere på plass, men samtidig er vi klar over at det er utfordringer i forhold til ekstra personell som postvakter (på absolutt alle poster) og vakter ved veikryssinger og enkelte sperringer.

 

- Hvis vi ikke klarer å løse den delen selv er tanken å få hjelp fra andre lokale idrettslag til dette.


Hva er det som motiverer dere til et slikt arrangement?

- Det er alltid motiverende å arrangere viktige løp for norgeseliten. I 2022 er det VM-sprint-år, og da håper vi også at alle de beste prioriterer nettopp NM-sprint som nå inneholder alle de sprintdisiplinene som skal løpes i VM, sier Rapp og fortsetter:

 

- Samtidig er det motiverende å se at det kommer en ny generasjon løpere hvor flere har sprint i fokus. Å bidra til en positiv utvikling av dette er motiverende.

 

- I tillegg er det viktig at vi viser for våre yngre løpere at også vår klubb kan bidra på dette, og at de ser at vi har kompetanse på disse områdene. Det er viktig med tanke på at denne typen arrangementer skal finne arrangører også i årene framover.

 

- Vi håper også at 3 intense dager skal gi cirka 3 ganger så mye i overskudd som et vanlig enkeltløp i kretsen.


Men for en o-løper, er det ikke til å legge skjul på at det «trigger» litt ekstra å jobbe med det «o-tekniske» i arrangementet:


- For organisasjonen er det veldig artig når vi jobber mye med selve o-løpsopplevelsen (løyper og teknisk i forhold til arrangement), og føler at vi lykkes med dette gjennom gode tilbakemeldinger. Men samtidig er dette et arrangement hvor hele klubben er med og drar det, slik at hele rammen rundt arrangementet blir god.

 

Hva kan deltakerne glede seg mest til i månedsskiftet april-mai 2022?

- Forhåpentligvis spennende og utfordrende løyper med tette dueller alle 3 dager, sier Rapp.

 

En kar som vet hva han prater om. Allerede tilbake i 2003 var han løypelegger på NM-sprint: 


- Siden den tid har sprintdistansene utviklet seg til å bli mer urbane, samtidig som det nå blir flere disipliner over 3 dager (kun en distanse i 2003). Som løypelegger blir det da enda litt mer å bryne seg på i tiden fram mot våren 2022.

 

Når vi kommer til 29. april – 1. mai 2022, blir det så norgeseliten som skal se om de mestrer løypene i og rundt Jessheim.

 

Se hjemmesiden til Raumar OL: her