- Vi gleder oss allerede

20.12.2017 Ivar Haugen

Kongsberg OL er tildelt O-festivalen 2020.

 

- Vi arrangerer Pinseløpene hvert år, og med ujevne mellomrom har vi også noe større – som i 2013 og 2014. Da vi arrangerte henholdsvis NM-uka og verdenscup, så nå passer det bra med O-festivalen i 2020, sier Bjørn Victor Larsen.

Som arrangementsansvarlig i Kongsberg OL, er Larsen sterk delaktig i at klubben fra gruvebyen skal invitere på orienteringsfest siste helgen i juni i 2020.

- For oss som klubb er det fint å få bryte mønsteret med Pinseløp hvert år, fortsetter Larsen og legger til at det også er motiverende at disse «ekstraarrangementene» er noe større.

Og med større arrangement, blir planer og visjoner også deretter.

- En O-festival er i hvert fall litt annerledes enn «vanlig» Pinseløp.

- Sprint, med såpass mange deltakere, er nok den største utfordringen. Og i utgangspunktet ønsker vi en bysprint – hvor vi nå har fått på plass de første avklaringene opp mot kommunen. Men det er ikke til å legge skjul på at det krever mye planlegging.

- Resten av konkurransene skiller seg ikke så veldig fra det vi er vant til å håndtere under Pinseløpene.

Men uansett er det lov til å håpe at en får «lokket» noen flere deltakere til VM byen fra 1978, når det handler om Norges største orienteringsarrangement, O-festivalen:

- På Oppdal - i sommer - var det vel omtrent 2 000 deltakere hver dag, og med en plassering litt mer sentralt på Østlandet er det naturlig å se for seg kanskje 2 500 deltakere. Med noen færre på sprinten.

Da Kongsberg OL hadde O-festivalen forrige gang – tilbake i 1993 – var det stafett på konkurranseprogrammet. Den er nå byttet med sprint, for alle klasser.

Og fra den gang velger en også bort arena i Funkelia – hvor Pinseløpene i 2018 også går - mot fartsfylte Heistadmoen.

- Terrenget på Heistadmoen er fint, slår Larsen fast, og fortsetter:

- Da vi hadde militært VM der i 2010, var det særdeles kjappe kilometertider på de beste. Men det er også gode muligheter for å legge krevende løyper der nede.

Her ligger også essensen i hvorfor orienteringsentusiastene i Norge bør sette av siste helgen i juni 2020 til o-løp i Kongsberg og på Heistadmoen.

- Vi har fint terreng, kort vei fra sentrale deler av o-Norge, har ambisjoner om å legge til rette for en interessant bysprint i en hyggelig by, reklamerer Larsen og legger til:

- Og ikke minst skal det bli et arrangement av høy kvalitet med gode kart og krevende løyper.

Den rutinerte arrangøren, Kongsberg OL, har allerede etablert Hovedkomiteen for arrangementet, og er i gang med arbeidet som skal munne ut i en skikkelig O-fest(ival) sommeren 2020.

- Dette er noe vi ser virkelig frem til, og vi «gru-gleder» oss. For det skal jo være litt spenning også ved dette, smiler Larsen.

 

Men det er ikke til å legge skjul på at en er i god rute og har etablert klare avtaler med de viktigste samarbeidspartnerne på et tidlig tidspunkt.

Nå gjelder det bare for o-Norge at en også rydder plass for en helg på Kongsberg fra 26. – 28. juni 2020.