- Vi er godt fornøyd med påmeldingen

13.12.2019 Ivar Haugen

Over 300 ski-o løpere klar for sesongåpning på Sjusjøen til helgen.

 

Landslagsgjengen har samling i forkant av helgens konkurranser på Sjusjøen (i et annet løypenett). Foto: @skiolandslaget

 

2019_Sjusjøenløpene-ski-o.JPG

 

- Vi er godt fornøyd med over 300 påmeldte. Under Ski-o Treff i fjor var vi oppe på samme antall, men under åpningshelgen har vi aldri hatt så god deltakelse tidligere, sier Ole Petter Haugen som er løpsleder for Sjusjøløpene i ski-o til helgen.

 

Gledelige deltakerantall, som til en viss grad kan tilskrives den åpne ungdomssamlingen – som går parallelt:

 

- Da de åpnet påmeldingen, gikk det bare 2 timer så var det 97 stykker på listen, sier helgens løpsleder – og legger til:

 

- Det er løpere fra 5 ulike nasjoner, og litt artig er det at damenes juniorklasse – med 45 løpere – er største klasse.

 

Artig blir det også for deltakerne å begi seg ut i skutersporene:

 

- Jeg har vært oppe på Sjusjøen mye den siste tiden, og der er det en såle med en halv meter snø i bunn. Oppe på dette er det kommet en del nysnø - siden forrige helg, så det er nok nærmere 75 centimeter totalt.

 

I dette hvite landskapet er det Erlend Slokvik og Lars Lystad som boltrer seg på skuteren, for å gi krevende utfordringer når det venter Norgescup og World Ranking Event på henholdsvis sprint og mellomdistanse lørdag og søndag:

 

- Det er stødige gutter, skryter løpslederen – som også har med seg en god del andre i arrangørstaben for å dra helgens arrangement i havn.

 

- Til sammen er det vel en 20 - 30 stykker fra Nydalens SK, og det begynner etter hvert å bli ganske bra innarbeidet på hvilke oppgaver hver enkelt har.


- I tillegg er vi veldig takknemlig for at Henning Spjelkavik bidrar med tidtakingen.

 

Og det bør være lov å håpe at det er noen norske løpere som blir klokket inn til beste tid allerede under sesongåpningen, selv med fullverdig konkurranse utenfra:

- Det begynner å bli en bra gjeng gode yngre norske seniorer i herreklassen, og på damesiden er ikke Tove Alexandersson med, resonnerer løpslederen.

 

Konklusjonen - i form av resultatlistene – får vi når spenningen er utløst og konkurransene avgjort lørdag og søndag ettermiddag.

 

Mer om helgens konkurranser ser du via linkene nedenfor:

 

Lørdag

 

Søndag