- Vi er godt fornøyd med mesterskapet

13.07.2019 Ivar Haugen

5 medaljer ble fasiten for Norge under junior-VM i Danmark.

 


Anine Lome løp den avsluttende etappen for Norge på stafetten.

 

- Vi er godt fornøyd med mesterskapet, sier Eskil Sande Gullord etter denne ukes junior-VM i skogene utenfor Silkeborg i Danmark.

 

- Det er sjelden Norge får med seg 5 medaljer, hvorav 3 gull etter et junior-VM, fortsetter den utviklingsansvarlige i Orienteringsforbundet.

 

Bare sprinten ble medaljeløs for det norske laget under mesterskapet i Danmark.

 

- En tøff åpning av mesterskapet for vår del, hvor vi blir straffet hardt for feilene som Kasper Fosser og Einar Melsom gjør.

 

Begge de to nevnte løperne hadde medaljefart – og vel så det – inne, men fikk ikke med seg alle postene på sin ferd mellom start og mål.

 

(fortsetter under bildet)

DSC_0549 (2)-600.jpg

Gutta som løp Norge inn til seier på stafetten.

 

Derfra var det ikke bare medaljefart, men også uttelling i – nettopp – medaljer for Norge.

 

- Gutta gjør en kjempeinnsats – som lag – både på lang- og mellomdistanse. Det gir betalt i to medaljer begge dager, og i tillegg viser Kasper (Fosser) at han er verdens beste junior.

 

- Dessverre blir det ingen medalje på jentene. Men Anine Lome viser sin kapasitet på langdistansen, og er der med i kampen om medalje hele veien.

(fortsetter under bildet)

DSC_0555 (2)-600.jpg

Damelaget - som ble nummer 6 på stafetten.

 

Det samme var nevnte Lome, og Norge, på den avsluttende stafetten:

 

- På en normal dag kunne det fort blitt medalje på stafetten for damer. Men etter en trøblete oppladning til stafetten for Anine (Lome), med lite nøringsinntak mellom mellomdistansen og stafetten, hadde hun ingen til å «sette imot» da de andre lagene satte opp farten mot slutten.

 

Dermed endte det med 6. plass for førstelaget til damene på stafetten.

 

En liten time etter at gutta hadde løpt inn til suverent gull i sin stafett.

 

Det tredje på rad for Norge – og duoen Elias Jonsson og Kapser Fosser. Denne gang med Lukas Liland som førsteetappeløper:

 

 - Det blir spennende å følge denne enestående årgangen inn i senioralderen. Men jeg har også lyst til å løfte frem den gode laginnsatsen under stafetten. Med alle våre lag inne blant de 10 beste i mål (selv om bare det beste laget per nasjon regnes i de offisielle resultatlistene), var det meget god stafettløping av nær sagt alle våre løpere.

 

- Rett og slett en god avslutning på et bra mesterskap.

 

Så vil tiden vise hvor mange av årets junior-VM løpere i Danmark som blir å se under senior-VM i samme nasjon i 2020.

 

Det er i hvert fall helt sikkert at det bare er to av de norske løperne – Hanne Vassend og Niels Christian Hellerud – som innehar junioralder også neste år, og dermed har mulighet til å delta under junior-VM i Tyrkia i 2020.