Vellykket landslagssamling i Pre-o!

26.07.2021 Pressemelding

Ås og Moss var i sentrum under helgens Pre-o samling.

 

Over: PreO på Ås rundt postene E12-15, der utøverne fikk bryne seg på varierte oppgaver for eksempel alt fra meter presisjon til et søkk oppe i og et utfordrende stikryss. Foto: Pre-o utvalget

 

 

Pre-o utvalget, Norges Orienteringsforbund, Ås IL og OK Moss arrangerte i helgen en åpen landslagssamling i Pre-o på Østlandet.

Med cirka 15 deltakere på hver økt, ble det en meget vellykket samling.


Ås IL kunne tilby både sprint PreO og TempO på lørdagen.

Først fikk utøverne bryne seg på tett undervegetasjon – naturlig nok kan en kanskje si når en prater om Ås og orienteringsterreng. Dette var på en sprint-PreO, uten særlig med detaljer.


På TempO, var fokus på hurtighet – noe som kan eksemplifiseres med svartider helt nede på 10 sekunder på 5 oppgaver.

Lørdagen ble avsluttet på Storebaug Gjestegård med middag, info fra pre-o utvalget samt et meget inspirerende foredrag om mental trening fra Ole C. Reier fra Moss tennisklubb.

Søndag var det oppstart allerede kl. 9 i naturskjønne Nesparken i Moss. Stedet hvor tidenes første VM-uttaksløp på sprintdistansen fant sted, tilbake i 2001, var det denne søndagen en variert Pre-o løype i nydelig parkterreng på (forkost)menyen.

Etter gjennomgang av oppgavene bar det av gårde til OK Moss klubbhus i Mossemarka. Der ventet en svært krevende løype med 26 oppgaver i skogsterreng, løypelengde på over 2km og alt dette i 28 varmegrader. 

Totalt var det en helg med stort utbytte for enhver pre-o utøver, og meget god trening.

Bare å takke arrangørene for et meget bra opplegg!