- Veldig stas!

21.10.2019 Ivar Haugen

Hovedløp og O-landsleir på Tynset er kåret til Årets Arrangement 2019.

 

Damene i Hovedkomiteen for Hovedløp og O-landsleir tar en ørliten pust i bakken. Foto: TG

 

 

- Det var veldig stas, sier Mari Gullbrekken Schjølberg.

 

Hovedlederen for Hovedløp og O-landsleir på Tynset prater om hvordan det er å motta prisen for Årets Arrangement i o-Norge i 2019.

 

Under arrangørseminaret på Gardermoen fikk Mari – sammen med Britt Vangen Sandvold – som var løpsleder – motta denne prisen.


Og den får en verdi plassering:

 

- Vi har et rom – sammen med skigruppen – i varmestuen på skistadion. Der skal vi nok finne plass til den, skisserer Mari på direkte spørsmål.

 

Det synlige beviset på at o-gruppen leverte til toppkarakter de første dagene i august kom i slutten av oktober.

 

Men allerede da kretsstafetten var avgjort på Nytrømoen den avsluttende onsdagen under O-landsleiren satt superlativene løst hos ellers sedate o-løpere:

 

- Det var en av lederen fra Trøndelag som sa; «været kunne vært verre, men arrangementet kunne ikke vært bedre», sier Mari med et smil.


Men suksess er – som kjent – biprodukt av gode forberedelser. Og det er lagt ned noen dagsverk i den lille o-gruppen på Tynset:

 

- Det har vel blitt 7 – 8 000 dugnadstimer de siste 3 årene.

 

Hva er det sterkeste inntrykket du sitter igjen med?

- Klubbens engasjerte ungdommer, sier Mari og fortsetter:

 

- De ble utfordret på å ta ansvar under arrangementet. Og det var en utfordring de grep med begge hender.


- Det var formidabelt hvor mye de tok ansvar for. Det er ikke «bare-bare» å være løypelegger eller arrangere hele aktivitetsdagen når en er 17 – 18 år.


- De jobbet døgnet rundt. Og jeg ble både rørt og imponert over dem.


I tillegg til egne ungdommer i o-gruppen, var heller ikke lokalmiljøet vonde å be når det var storarrangement «på trappene»:

 

- Om ungdommene er nummer en, vil jeg trekke frem den generelle entusiasmen i lokalmiljøet som en veldig god nummer to, sier Mari og fortsetter:

 

- Med en liten o-gruppe er det viktig at vi kan dra veksel på de ressursene som finnes. Og alle var veldig velvillige med å stille opp, enten det var på dugnad eller for å låne oss ting.

 

- Det gjorde også at vi kunne gå i pluss økonomisk.

 

Vel fortjent etter et Hovedløp og O-landsleir som fikk betegnelsen tidenes beste.

 

Og med prisen Årets Arrangement 2019 har Tynset fått et synlig bevis på suksessen fra 2. – 7. august.


Et lite ekstra poeng - som er verdt å nevne - er at junior-NM i langrenn - hvor Tynset IF også var arrangør - ble tildelt prisen for årets langrennsarrangement under Norges Skiforbunds arrangørseminar på samme hotell.