- Veldig nyttige diskusjoner

22.10.2017 Ivar Haugen

Gode menings- og erfaringsutvekslinger under helgens Kartmøte.

 

Parallelt med Blodslitet i Fredrikstad hadde Norges Orienteringsforbund i år lagt sitt Kartmøte til Hvaler – dette med inspirasjon fra det særdeles detaljerte kartet over Kråkerøy – hvor Blodslitet fant sted i fjor.

Med årets Blodslit fra Onsøy ble det noe mer kjøring til og fra selve løpsarrangementet, da en hadde forelesningene i Floren skole ytterst ute i skjærgården.

Innledningen fredag var ved lederen i Kartutvalget, Terje Mathisen, og han var på hjemmebane – bokstavelig talt i og med at familiehytta var like i nærheten, men også faglig.

«Grunnlag for O-Kart fra punktsky og Norsk Digital Høydemodell» er Mathisens domene, og han ga deltakerne en kort introduksjon om hvilke metoder han har benyttet til å fremstille grunnlaget – både til junior-VM kartene på Rauland og kartene som skal lages til VM i Østfold i 2019.

Første del av lørdagen fikk deltakerne – hele 30-tallet stykker. Mulighet til å benytte kart i praksis – under Blodslitet.

Deretter var det den nye kartnormen av året - ISOM 2017 - som var tema.

Håvard Tveite – som tidligere medlem av IOFs kartkomité og delaktig i utarbeidelse av normen – innledet, før Kristen Treekrem fortsatte med praktisk bruk av denne ute i felt.

- Det var veldig nyttige diskusjoner rundt vurderinger med den nye kartnormen, sa en av deltakerne om samtalene som fortsatte lenge etter at det offisielle programmet var avsluttet.

Over middag, dessert og kaffe var det mer eller mindre relevante kartdiskusjoner rundt vurderinger og opplevelser i og i forbindelse med kartproduksjon.

- Jeg vurderte faktisk å skrive en novelle om en av grunneierne, sa karttegneren for årets Blodslitet-kart og fortsatte med en kort synopsis av tematikken i en eventuell novelle.

Da multikunstneren - som var både karttegner og speaker under årets Blodslit - også har flere bokutgivelser fra tidligere på samvittigheten, kan vi ikke avsløre plottet i novellen – som altså potensielt kan bli utgitt – her.

Men vi kan love at det - etter faglige innspill, nyttige erfaringsutvekslinger, artige historier og ikke minst gode diskusjoner i felt - vil bli utgitt mange gode kart signert de 30-tallet deltakerne under helgas kartmøte i årene fremover.

 

Presentasjonen Håvard Tveite og Kristen Treekrem finner du nedenfor:

ISOM2017

Generalisering