- Veldig nyttig!

16.10.2017 Ivar Haugen

Mange gode økter på kart for ski-o landslagene under samling i Karlstad.  

 

 

unnamed file

Full fokus på kartet!

 

 

- Det var veldig nyttig, sier Anniken Eriksrud Karlsen.

Hun snakker om samlingen med juniorlandslaget i ski-o i Karlstad de siste dagene.

- Vi fikk mange gode økter på kart, fortsetter jenta som i høst flyttet til Trondheim for å studere.

Og nettopp «flytten» har gitt mulighet for relevant ski-o trening også på «hjemmebane»:

- Vi har hatt noen økter på kart i Trondheim også – både i regi av Christian Hohl og et klubbmeterskap på rulleski for NTNUI. Men det blir på et helt annet nivå når vi får en samling med flere hardøkter etter hverandre – med skikkelig fokus.

- Det hjelper veldig.

Sammen med seniorlandslaget – som fortsetter sin samling i Torsby godt inn i denne uken – har Anniken og de andre på juniorlandslaget variert en daglig økt på kart med enten hurtighet eller styrketrening som andreøkt.

Viktige komponenter å få med for en god helhet inn mot sesongens store hovedmål – junior-VM i Bulgaria:

- Vi har gjort en del teoretiske forberedelser mot mesterskapet i Bulgaria, ved å se på gamle kart over området. Og for min del blir det viktig å fokusere på det fysiske, slik at jeg blir sterkere.

- Terrenget har store høydeforskjeller. I tillegg er det ikke så tett løypenett og teknisk krevende som i Norge, da blir fort veivalgene veldig avgjørende.

Skal en i hele tatt være i posisjon «når det avgjøres», handler det i tiden fremover om å legge et godt grunnlag til vinteren.

- Nå blir det en del mengdetrening – hvor jeg vil bruke rulleskiene en del. Deretter har vi ny samling med juniorlandslaget på Sjusjøen i november.

På veien dit er det motiverende å tenke tilbake på en god samling, hvor en tok nye steg, i Karlstad fra onsdag til søndag:

- Vi fikk jobbet bra med å være på forskudd i orienteringen under hardøktene på kart.

- Jeg følte at jeg forbedret meg utover i samlingen, og under den siste økten – hvor vi kjørte prolog og jaktstart – følte jeg at flyten var god.

Fortsetter flyten inn mot junior-VM, kan det bli moro for de norske fargene i Bulgaria:

- Vi har mange jevngode juniorer nå, og det hadde vært moro om vi fikk det til å klaffe under junior-VM. Da tror jeg en plass på podiet (topp 6) kan være innenfor rekkevidde.

 

Med en god samling «i banken» har både Anniken og resten av juniorlandslaget i hvert falltatt noen steg nærmere vinterens mål.

 

unnamed file

 

 

   

 

unnamed file

Tilla Farnes Hennum på en av øktene.