Uttakskriterier og sesongplan for junior 2019

12.12.2018 Norges Orienteringsforbund

Se hva som gjelder for juniorene kommende sesong.

 

 

Kommende sesong er det junior-VM i Danmark, ungdoms-EM (EYOC) i Hviterussland og Junior European Cup (JEC) i Frankrike som er de viktigste representasjonsoppgavene for våre beste juniorer.

 

Uttakskriteriene for dette er nå klare, og du ser dem – sammen med sesongplanen – via link nedenfor.

 

Når det gjelder den nevnte sesongplanen er det noen konkrete endringer. Det gjelder dato for reise til ungdoms-EM (EYOC) – som nå er i tidsrommet 26. juni – 1. juli.

 

Junior-VM vil ha felles utreise 5. juli, med hjemreise 13. juli, og for Junior European Cup (JEC) er det avreise 25. september (eventuelt tidlig 26. september), med hjemreise etter samling onsdag 2. oktober.


Ellers er det følgende endringer på sesongplanen:

31. mai: ikke løpstest, men sprint I Sport8Norgescup i Røros.

Mandag 12. august: Sprint uttak Junior European Cup (JEC), Sarpsborg

 

- I 2019-sesongen har dessverre løpstesten for juniorer utgått. Denne vil komme tilbake i 2020 sesongen, så det er ikke slik at man ønsker å ta bort det fysiske fokuset fra orientering, men i år lar det seg ikke gjennomføre logistikkmessig med en løpstest, hvor alle løper under samme forhold, sier sportslig utviklingsansvarlig i Norges Orienteringsforbund Eskil Sande Gullord og fortsetter:

 

- Når det gjelder uttak i 2019 ønsker vi - etter anmodning fra klubbtrenermøter i sesongen 2018 å utøve mer skjønn. Likevel er det ingen tvil om at løpere er nødt til å prestere under uttaksløpene på Røros og Os i månedsskiftet mai/juni.


- Uttaket til junior-VM og ungdoms-EM (EYOC) vil basere seg på denne helgen, og det forventes at løpere med ambisjoner om mesterskap viser frem internasjonalt juniornivå under disse løpene.


- Vi ønsker også for juniorer å rette et større fokus at VM på seniornivå er todelt. Når de går over til senioralder er det en gang slik at det deles ut like mange medaljer i sprint som i skog.


- Vi er bra med på skogsdistansene, men henger etter på sprintdistansen allerede fra junioralder, så vi ser at juniorer også må bli flinkere til å prioritere sprint. Det skal derfor være mulighet for sprintere å komme med til mesterskap og representere Norge i junioralder.  Derfor har vi sagt at inntil to plasser forbeholdes sprintløpere, og inntil to plasser forbeholdes skogsløpere for hvert kjønn, om det vises høyt internasjonalt nivå under de respektive distansene på uttaksløp.
 

- I forhold til Junior European Cup (JEC), har normalt NM-uka, Norgescup eller poengsystem vært grunnlag for uttak tidligere. Men i 2019 arrangeres NM-uka såpass tett på JEC at det er umulig å rekke påmeldingsfrist til JEC.


- Dermed blir VM-uka også viktig for juniorer, og skogsløpene - som også er Norgescup under VM - vil brukes som uttaksløp, samt sprinten som er første publikumsløp.

 

Fullstendige uttakskriterier ser du – som nevnt – via link nedenfor.

 

Helseattest – som skal være ferdig utfylt og sendt til ansvarlig landslagslege innen 15. april – finner du også via link nedenfor.

 

Samleside for uttakskriterier finner du: her

 


 Utviklingstrapp for representasjon Uttakskriterier junior 2019

  

 Forklaring av helseattestordningen

 Helseattest  denne skal være levert til ansvarlig landslagslege før 15. april 2019!

 

Sesongplaner for junior ser du nedenfor:

 Excel-versjon


 PDF-versjon

 

Alle sesongplaner ser du: her

 

Spørsmål vedrørende uttakskriterier kan rettes til Eskil Sande Gullord pr mail Eskil.Gullord@orientering.no eller telefon 48074229.