#UNGfrivillig19 med samling i Sarpsborg

25.03.2019 Norges Orienteringsforbund

Motiverte ungdommer gleder seg til frivillig jobb under VM i august.    

 

De Unge Frivillige er klar til innsats! Alle foto: LK

 

Reklame sponsor-600.jpg

 

I helgen har 55 ungdommer i alderen 16 - 25 vært samlet i Sarpsborg, på Stenbekk misjonssenter, for å bli bedre kjent, gjennomgå lederkurs for ungdom og ikke minst få mer inspirasjon og informasjon om VM 2019 i Østfold og hva som venter dem som frivillige under arrangementet i august.


Arbeidet med å rekruttere unge startet i fjor høst og for alvor begynte rekrutteringen av Unge Frivillige da prosjektleder, Svend Sondre Frøshaug, presenterte konseptet under Norsk Orientering sin kompetansehelg.

 

Da påmeldingen stengte 1. mars talte listen over deltakere hele 85 stykker.

 

Et imponerende antall deltakere – som kommer fra store deler av landet. De fleste av dem med bakgrunn i o-løypen.

 

Nå handler det om at alle - gjennom prosjektet - vil få mulighet til å øke og utvikle sin kompetanse innenfor ulike områder i et stort arrangement, være en del av et større frivillig nettverk og ikke minst bli en fremtidig ressurs for idretten.

 

Samlingen i helgen var den første av i alt 3 samlinger. Den neste skjer to dager før VM åpningen 12. august med påfølgende frivillig jobbing under VM-uka. Deretter blir det en evalueringssamling i etterkant av VM.       


Søndag på denne første samlingen, var viet til å få mer innblikk i hva som skal skje under VM dagene 12.-17. august.

(fortsetter under bildet)

IMG_3290-600.jpg

Styreleder for VM 2019, Sigmund Vister, "foreleser".

 


En lydhør forsamling fikk først høre styreleder i WOC 2019, Sigmund Vister, fortelle om organisasjonen, status i planene og programmet.

 

- Vi har selvfølgelig ambisjoner for O-VM i Østfold, fortalte Vister entusiastisk

 

- Dette skal bli «tidenes beste orienterings-VM, fortsatte han.

 

Styrelederen oppfordret også ungdommene til å bygge nettverk og bruke muligheten til å skaffe seg gode kontakter.

 

Ungdommene fikk også høre hvordan man som utøver forbereder seg til et VM på hjemmebane, presentert ved landslagsløperne Gaute Hallan Steiwer og Kamilla Olaussen.


(fortsetter under bildet)

Gaute og Kamilla-600.jpg

Gaute Hallan Steiwer og Kamilla Olaussen i samtale med prosjektleder for Ung Frivillig, Svend Sondre Frøshaug.

 

Siste dele av søndagens program ble viet til presentasjon av hovedseksjonene i VM arrangementet og hvilken type arbeidsoppgaver de unge kan velge mellom.

 

Flere av seksjonslederne var tilstede for å svare på spørsmål, og de unge fikk tid til å diskutere seg imellom hva som kan være mest aktuelt å velge.

 

I midten av april skal ungdommene sette opp sine prioriterte ønsker for arbeidsoppgaver, for hva de vil arbeide med under VM-dagene.

 

Engasjementet og entusiasmen var i hvert fall på plass under helgens samling og lover godt for ung frivilligarbeidet under VM dagene 12.-17. august.     

 


Fredrikstad SKs hjemmefavoritter under VM 2019, Gaute Hallan Steiwer og Kamilla Olaussen, bidro på helgens samling for Ung Frivillig..

Gaute og Kamilla 1-600.jpg