Ungdoms-EM i Ungarn: «Vi har fokus på gode o-tekniske prestasjoner!»

01.07.2022 Ivar Haugen

Sterk sommervarme og kupert terreng venter det norske laget.


Over: Ingeborg Roll Mosland er en av de norske løperne under ungdoms-EM Foto: Terje W Pettersen

 

Tirsdag ankom det norske laget il ungdoms-EM (EYOC) Ungarn og har dermed fått et par dager på innkjøring i det som må kunne sies å være et uvant terreng for norske juniorer.

De kommende dagene vil vise om de også har funnet suksessformelen:


- Tirsdag hadde vi en økt i ganske grønt terreng, og det var ingen god opplevelse. Derfor gjorde vi en litt annerledes økt på onsdag, hvor utøverne fikk et overblikk over hva det handlet om før økten, og det ble en mye bedre opplevelse, sier Jonas Juveli som er lagleder for Norge under konkurransene som finner sted nord for hovedstaden Budapest.

De befinner seg opp mot grensen til Slovakia, i Salgótarján.


I dette kuperte grenseområdet blir det tre konkurranser på rappen med langdistanse, sprint og stafett fra lørdag til mandag.

En utfordring i sommervarmen:
 

- Hittil har vi hatt opp mot 34 – 35 grader nede i byen hvor konkurransene skal gå. Heldigvis er det meldt litt kaldere vær til lørdag – når det er langdistanse.


En suksessfaktor er – selvfølgelig – å holde hodet kaldt når det virkelig gjelder, i tillegg har de norske løperne få med seg noen erfaringer etter et par dager i relevant terreng:

 

- Det handler mye om o-teknikk og flyt. Selv om terrenget ikke er veldig krevende, er de sekundene man taper inn i en post – noe en aldri klarer å «hente inn» igjen.


- Noen steder minner terrenget litt om Sjælland, med løvskog og brennesle. Men det er brattere.


Kurveorientering er noe norske løpere bør være familiær med, uten at en i forkant ønsker å flagge voldsomme ambisjoner:

 

- Vi har ikke diskutert målsetninger for det norske laget, men med en slik gruppe unge løpere er det fornuftig å tenke prestasjoner omkring o-teknikk.


- Har løperne prestert bra, og fått ut det de kan, blir plasseringene mindre viktige.

 

- Samtidig er det også gjerne slik at – om de finner postene og har fokus på gode prestasjoner, kan det også bli noen gode plasseringer. Men – som sagt – det er ikke noe fokus vi har.


Uansett tar de til sammen 8 uttatte norske yngre juniorene (17- og 18 åringer) med seg erfaringene fra de relevante treningsdagene tirsdag – torsdag, samt det som de før av «siste olje» under Model Event fredag, med seg inn mot konkurransene.

- Det blir spennende. Vi gleder oss.Når det gjelder det norske laget er det en endring siden uttaket. Axel Aalde har meldt forfall, og han er erstattet av Andreas Myrvold Skovlyst.
 

Du kan følge konkurransene live via linken nedenfor:Ungdoms-EM liveProgram ungdoms-EM (EYOC):
Lørdag 2. juli – langdistanse
Søndag 3. juli – sprint
mandag 4. jul - stafett

 

Hjemmeside til arrangementet


Norges lag:

Herrer:
Alfred Bjørnerød
Oliver Plassen Brandvol
Philip Lehmann Romøren
Andreas Myrvold Skovlyst

Reserve: Nils Anders Niklasson

Damer:
Anna Taksdal
Elisa Götsch Iversen
Heidi Kristina Sebjørnsen
Ingeborg Roll Mosland

1.reserve: Marie Scheele
2.reserve: Marie Kravdal