- Uflaks finnes ikke – bare dårlige forberedelser!

11.02.2017 Ivar Haugen

Gjelsvik og Westergård - under Bergen Sprint Camp - om hva som skal til for å nå toppen.

 

Roger Gjelsvik holdt et engasjerende foredrag under Bergen Sprint Camp i dag.

 

 

 

 

unnamed file

 

 

Håkon Jarvis Westergård får spørsmål fra en annen storløper, Carl Godager Kaas – som sitter bak i salen.

 

 

Etter nattsprint og trening fredag, bysprint og urb-o sløyfer i dag, var det lørdag kveld klart for foredrag over temaet «Hva skal til for å bli en god sprintorienteringsløper?» under Bergen Sprint Camp.

 

Med duoen Håkon Jarvis Westergård og Roger Gjelsvik som foredragsholdere var det fullsatt i salen mot høyere fart og mer distinkt orientering i sprint-o-løypa.

 

Håkon fikk æren av å innlede, og da var inngangen like naturlig som aktuell; egne mentale forberedelser til nettopp Bergen sprint Camp 2017. Deretter gikk han over på generelt om sin vei fra ungdom, junior og til landslagsløper.

 

Du kan se presentasjonene til både Håkon Jarvis Westergård og Roger Gjelsvik nedenfor.

 

Etter foredraget avsluttet Håkon seansen med en quiz - signert lillebror Vegard - med spørsmål om sprintorientering. Da han kunne friste med en stor melkesjokolade i premie, var motivasjonen høy i salen gjennom alle oppgavene – hvor en skulle velge mellom suksess eller disk på forhåndsdefinerte veivalg.

 

Da Roger Gjelsvik fra Olympiatoppen overtok stafettpinnen etter Håkon, var det ikke spørsmål om suksess, men hva som skal til for å komme til toppen.

 

- Uflaks finnes ikke - bare dårlige forberedelser, innledet han og fortsatte med en anekdote om duellen mellom Roald Amundsen og Scott om å komme først til Sydpolen.

 

Da var tonen satt, og Roger hadde hele veien en god dialog med publikum – hvor han hele veien la inn mantra fra Olympiatoppen var strødd jevnt ut over.

 

- Skal du bli best - må du ta ansvar for det du driver med, var et av utsagnene.

 

- Det eneste som er sikkert er at det finnes ingen snarvei, fortsatte karen som er hovedansvarlig for utholdenhetsidretter hos Olympiatoppen.

 

Han stresset at de unge må benytte sjansen til å trene mye.

 

- Da får dere en solid grunnmur, og kan få et mye høyere byggverk, var bildet Roger brukte.

 

Tanken er da at byggverket skal ta en til alle drømmers mål - altså toppen av resultatlistene.

 

- Hvis dere virkelig drømmer om noe, følg den drømmen, utfordret Roger salen, før han avsluttet med å snurre film med norske høydepunkt fra OL.

 

For deltakerne på Bergen Sprint Camp spørs det om det blir OL deltakelse i o-løypa, men i morgen er det i hvert fall klart for finale i årets utgave.

 

Startlisten for finalen i morgen finner du: her

Foredraget til Håkon Jarvis Westergård finner du: her

Foredraget til Roger Gjelsvik finner du: her

Hjemmesiden til Bergen Sprint Camp finner du: her