Tyrving-sekundstrid i sterkt seniorfelt under KM-natt

14.10.2020 Pressemelding

Sterk løping i røft terreng i Østmarka.

 

Over: Målposten ved Skullerud skole

Under: Daniel Roos og Anders Tiltnes etter at det ble klart at sistnevnte kom fem sekunder for sent. Begge foto: Snorre Veggan

 

tyrving-600.jpgTyrvings herrer dominerte øvre del av resultatlista i KM natt for Akershus og Oslo, og viste at de er i rute for Tiomila og Jukola i 2021.


Svenske Daniel Roos sikret seieren kun fem sekunder foran klubbkamerat i Tyrving, Anders Tiltnes. Tredjeplassen gikk til Nydalens Anders Vister, med enda en Tyrving-løper, Olle Boström, på plassen bak.


I startfeltet – og noe lengre ned på resultatlisten - fant vi også solide navn som Alan Cherry, Nicolas Simonin, Einar Melsom, Emil Ahlbäck, Eirik Kamstrup Hovind og Ivar Lundanes.

 

Oppsal Orientering skulle egentlig arrangert mesterskapet før Tiomila, men på grunn av koronapandemien ble mesterskapet utsatt.

Nå var det i stedet "første post" i en heftig natt-uke i Oslo, som avsluttes med finale i Harry Lagerts Nattcup fredag kveld.

Og det var mannen med flest sammenlagtseiere i nettopp Harry Lagerts nattcup, Sigve Vågsnes, som sto for løypene i kretsmesterskapet.

Dermed måtte H21 ut på ni utfordrende kilometer i tildels røft terreng på Dalsåsen og Skullerudåsen i Østmarka i Oslo.

Roos vant på 68.33 og fikk godkjent av løypelegger.

Det var mye sterk løping i feltet, og det skilte bare 5.34 fra vinneren og ned til Bjørn Ekeberg på 13.plass - men det ble også bommet tildels friskt.

En av deltagerne beklaget at han «antagelig hadde vært langt inn i sperret område for o-festivalen». Vi får tro at noen lange minutter på villstrå i mørket ikke gir løperen de aller største fordelene når Oppsal arrangerer O-festivalen 2023 i tilstøtende terreng.


Nedenfor ser du to eksempler på store bommer fra gårsdagens nattløp.

 

sperring1.PNG

 

sperring2.PNG

 

 

 

Tyrving fikk kretsmesteren også i D21, der gullet gikk til Ingjerd Myhre.

I kvinnenes juniorklasse gjorde Oppsals Tina Kalleson et sterkt løp, og var bare minuttet bak Myhre på samme løype. Gullet i H17-20 gikk til Elias Skjolden Sørensen fra Lillomarka.


Også ungdommene hadde kretsmesterskap, og vinnerne ble Eira Skaarer Wicklund, Nydalen (D13-14), Erlend Sommerhein, Fossum (H13-14), Ingeborg Roll Mosland, Oppsal (D15-16) og Martin Størmer-Antonsen, Nydalen (H15-16). 

For veteranene var det åpne klasser, og det var klassiske orienteringsnavn som kjempet i toppen. Leif Størmer fra Fossum vant A-lang, mens den største klassen, A-kort ble vunnet av Einar Lunøe, Nydalen - kun fire sekunder foran Harald Bakke, Fossum.

 

Det var gledelig stor deltagelse, og arrangørene måtte operere med venteliste etter at grensen på 200 påmeldte ble passert en god uke før påmeldingsfristen gikk ut. Selv med noen avbud på løpsdagen var det 191 startende som kastet seg ut i krevende østmarksterreng - 22 av dem under 12 år.

 

Resultater

 

Livelox