Turorienteringens mann i Naustdal og Tambarskjelvar IL er nominert!

14.05.2018 Pressemelding

Åsmund (66) kan vinne Friluftslivets Ildsjelpris!

 

Åsmund Berthelsen er nominert til den nasjonale ildsjelprisen etter blant annet solid arbeid med turorientering i hjembygda! Foto: Arne Kleiva

-Pressemelding-

 

Han har lagt ned utrolig mange dugnadstimer, arrangert skiskoler og sørget for at det blir turorientering. Nå er Åsmund Berthelsen fra Naustdal nominert til den nasjonale ildsjelprisen for friluftslivet.

66 år gamle Åsmund Berthelsen fra Naustdal er én av tre som kan stikke av med den nasjonale prisen for ildsjeler – Friluftslivets Ildsjelpris. Hvem som vinner, offentliggjøres den første helgen i september, som en del av Friluftslivets uke.

Berthelsen er nominert til den høysthengende ildsjelprisen for sin innsats i blant annet Tambarskjelvar Idrettslag, og er i finalen sammen med Birger Baisgård fra DNT Oslo og omegn og Monica Mikalsen fra Barnas Turlag i Tromsø.

Det var en overrasket 66-åring som mottok telefonen om at han er nominert til Friluftslivets Ildsjelpris.

- Jeg ble overrasket og glad. Det er kjekt å bli nominert til noe du er opptatt av og brenner for, sier Åsmund Berthelsen.

- Lagt ned utrolig mange timer
Berthelsen er ansvarlig for orientering i Tambarskjelvar, er nestleder i ski/orienteringsgruppa, og har orienteringsopplæring med skoleklasser.

66-åringen er i tillegg til å være aktiv i Barnas Turlag, også den som er ansvarlig for turorientering om sommeren, arrangerer skiskole for barn fra januar til mars, og jobber mye dugnad i Instedalen skianlegg, der han er leder.

Berthelsen er selv også en ivrig orienteringsløper, og det opplyses at han har lagt ned utrolig mange timer for barn og ungdom gjennom mange år.

- Alfa omega for friluftslivet
Friluftslivets Ildsjelpris har vært delt ut hvert år siden 2013, og deles ut av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og festivalen «Friluftsliv for alle».

- Det å ha ildsjeler som bruker av sin tid, og deler sin entusiasme, er alfa omega for friluftslivet. Denne prisen er vår måte å takke ildsjelene, og viser hvor viktig deres bidrag er. Den er viktig ikke bare for friluftslivet i seg selv, men for alle som blir positivt berørt av ildsjelenes innsats og engasjement, sier juryleder Dag Kaas. 

Resten av juryen har bestått av: Berit Lein (Miljødirektoratet), Lars Sponheim (fylkesmann i Hordaland), Trond Berg (programskaper i NRK), Jan Bøhler (stortingsrepresentant AP), Ingjerd Schou (stortingsrepresentant H), Arne Nævra (naturfotograf), Kjell Haugen (festivalen Friluftsliv for alle), Arne Danielsen (sekretær).

Vinneren av Friluftslivets Ildsjelpris kåres gjennom en SMS-avstemning i august, og prisen deles ut under festivalen «Friluftsliv for alle» på Stenberg på Toten 2. september.